‘Setmana de la bicicleta’ a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

Guia de colls de Catalunya, Andorra i BalearsEl proper divendres, 11 de novembre, a les 7 del vespre la Biblioteca acollirà la presentació del darrer llibre del vilanoví Frederic Ràfols i que porta per títol Guia de colls de Catalunya, Andorra i Balears: 900 pujades en bicicleta de carretera. Per aquest motiu, i amb la voluntat de donar-li més rellevància a l’acte, la Biblioteca posarà a disposició dels usuaris en una Guia de lectura tots els documents relacionats amb el ciclisme que té i els acompanyarà de tot un seguit de material relacionat amb aquest món i que serveixen per il·lustrar la selecció: vídeos, roba ciclista, fotografies, equipament, etc.

El llibre, editat per Cossetània, pretén fer una descripció exhaustiva de les carreteres pavimentades i en pujada del país. Així, doncs, n’expressa l’altitud, la llargada, el percentatge mitjà i màxim, el desnivell i el grau de dificultat, tenint en compte la toponímia oficial i la pertinença a la Xallenge Europeu del BIG o a la ibèrica del CIMA. En el centenar de pujades que s’inclouen en aquests dos darrers llistats s’hi afegeix la gràfic del relleu i, en tots els casos la pàgina web en la qual es pot trobar la font o major informació.
En paraules del seu autor “es donen dades sobre unes 900 pujades diferents d’aquest territori que porten a uns 600 punts culminants. O sigui un punt culminant pot ser el Turó de l’Home i per arribar-hi es pot sortir de Sant Celoni o d’Hostalric i pujar pel coll de Gomara, per Montseny o per Santa Fe i així a un sol punt s’hi pot pujar de diverses maneres”.

Frederic RafolsFrederic Ràfols, Quico pels que el coneixen, va néixer a VNG el 1953 i és llicenciat en Econòmiques i treballador de l’Administració Pública. Porta més de tres dècades viatjant en bicicleta amb la companyia de la seva dona, la Núria, per gairebé tots els estats d’Europa i pedalejant per centenars de colls de muntanya, la seva afició predilecta.
El 2007 va publicar En bicicleta por los puertos on narrava el viatge de quatre ciclistes que travessen el nord de la península Ibèrica de cap a cap amb l’objectiu principal d’ascendir quants i més ports millor.

La presentació de la Guia anirà a càrrec del periodista, i director del canal Teledeporte de TVE Carles de Andrés i del propi autor i al final de l’acte se servirà una copa de cava a tots els assistents.

Mont Caro & Turó de l’Home

Pel que fa a la guia de lectura assenyalar que conté documents relacionats amb el ciclisme en general i amb la bicicleta en particular; llibres sobre ciclisme, la bicicleta, tant de carretera com de muntanya, cicloturisme, nutrició esportiva, rutes i revistes. Tots els documents estan ordenats temàtica i alfabèticament i els trobareu a la Biblioteca.
Entre el material exposat destaca un maillot de Vicenç Iturat, de quan corria a l’equip Ferrys l’any 1962.

Exposició del fons a la Biblioteca

A continuació podeu veure els documents inclosos a la Guia i en el següent enllaç us la podeu descarregar: Guia de ciclisme

Guia de ciclisme

View more documents from Vilanova Geltrú Geltrú

Spro_3