Novetats al Racó Ciclista

Novetats al Racó Ciclista

Avui us volem presentar les darreres novetats incorporades al Racó Ciclista de la Biblioteca Armand Cardona, que podeu reservar i passar a recollir.

fotos 1 - Novetats al Racó Ciclista

Dues novel·les

Pedaleando en el infierno: biografía de un ciclista en tiempos de penombra, de Jorge Quintana. És una novel·la sobre la pèrdua de la innocència d’un jove que desitja ser ciclista professional. Un cru retrat del ciclisme professional a Espanya en la primera dècada d’aquest segle.

Ventoux, de Bert Wagendorp. Bart Hoffman, periodista a punt de complir els 50 anys, comença a contactar amb els seus vells amics de l’institut. Després de diverses dècades gairebé sense contacte entre ells, planegen tornar junts a fer el Mont Ventoux. Un càmping als peus del gegant de la Provença va ser el lloc on van ser feliços a les portes de la majoria de l’edat, en unes vacances que van marcar el seu pas a l’edat adulta i va ser l’inici de la difuminació de la seva amistat.

Un llibre de viatges i aventures

A pie y en bicicleta por el continente negro, de Kazimierz Nowak, amb traducció de Jerzy Slawomirski i Anna Rubió. El 4 de novembre de 1931 Kazimierz Nowak surt de Poznan i el dia 26 trepitja el continent africà per complir el seu pla de travessar-lo de nord a sud. Des de Trípoli va recórrer diversos milers de quilòmetres en direcció al sud, amb la seva bicicleta de set anys i que li mereix tota confiança. La seva arribada a l’oasi de Maradah el Dissabte Sant de 1932 causa consternació entre els funcionaris a càrrec del lloc. Ningú pot entendre què està fent un ciclista polonès enmig de desert.

Algunes reflexions i meditació Zen

Mindfulness para ciclistas: buscando la armonía sobre dos ruedas, de Nick Moore. Des de baixar un turó a trobar la part positiva d’una punxada. Nick Morore ens condueix en aquest llibre per un revelador viatge a través de la veritable importància de fer servir una bicicleta.

Bici zen: ciclismo urbano como meditación, de Juan Carlos Kreimer, amb pròleg de Joan Garriga Bacardí. El Zen sembla haver estat especialment dissenyat perquè el ciclista comprengui el que passa en el seu cos, a la seva ment i en aquest àmbit d’un mateix on cap paraula es pot equiparar a l’experiència. Una cosa tan senzilla com pedalar es torna un autèntic retrobament amb una naturalesa més íntima. Darrere de l’auge del ciclisme urbà hi ha un tipus de vivència propera a la meditació. L’autor explora els estats físics i mentals que es produeixen des del moment en què vam pujar a la bicicleta, i reuneix en aquest llibre tres de les seves pràctiques habituals: el ciclisme, el escriure i el zen.

fotos 2 - Novetats al Racó Ciclista

Biografies i experiències ciclistes

Mi mundo, Peter Sagan. Autobiografia oficial de Peter Sagan. “Si a la línia de sortida d’una cursa hi ha cent ciclistes, quan acabi et podran comptar cent històries diferents. La meva va del que se sent al vestir el mallot arc de sant Martí tres anys seguits. És una cosa que només puc explicar-vos jo”.

El Ciclista secreto: la vida real de un ciclista en el pelotón professional. El Ciclista Secret s’enfronta a moltes grans preguntes mai abans contestades obertament, i així mostrant a les persones seguidores del ciclisme una part oculta fins ara. Escrit per un experimentat professional que corre per un equip de la màxima categoria, World Tour, en la cúspide d’aquest esport.

Billete de ida: siete vidas sobre ruedas, de  Jonathan Vaughters i Jeremy Whittle. La biografia del exciclista nord-americà Jonathan Vaughters, conegut ara per ser dirigent de l’equip Education First de World Tour i una de les persones més influents del ciclisme actual.

J. Walquer