Racó de pares: Un regalo para toda la vida

Llibres

Portada del llibre recomanatAquest llibre del pediatre Carlos González ens proposa la defensa de la lactància materna. Són moltes les teories que en parlen dels seus beneficis, però aquesta obra no tracta d’explicar el perquè sinó el com. La seva intenció es oferir informació pràctica a aquelles mares que sí desitgen donar el pit per a que ho aconsegueixin gaudin’t-ho.

En el pit, a més de menjar, el nadó cerca i troba carinyo, consol, escalfor, seguretat i atenció. Per això és important valorar el lligam d’unió que s’estableix entre mare i nadó durant la lactància per aconseguir una continuació del cordó umbilical.

La lactància forma part del cercle sexual de la dona; per a moltes mares és un moment de pau, de profunda satisfacció, de saber-se imprescindible.

Revistes

Aquesta vegada us oferim dos articles: el primer ofereix solucions als problemes que ens poden aparèixer durant la lactància, i el segon tracta sobre el que és veritat o mentida quant als millors aliments per a la nutrició del nadó.

Qué hacer si no mama. Crecer Feliz, 253 (octubre 2009).

Mitos de la alimentación. ¿Te lo crees?: 1, 2, 3 i 4 Crecer Feliz, 253 (octubre 2009).

Bloc

El blog de la teta.

En aquest bloc es pretén animar, acompanyar i donar informació i experiències a les mares que opten per la lactància materna, aportant informació sobre temes relacionats amb la lactància, l’embaràs, l’alimentació, l’educació i altres que podeu anar descobrint.

Webs recomanades:

www.criatures.cat

Aquest espai vol crear una comunitat de pares i mares, àvies i avis, mestres, professors, educadors socials, monitors de menjador. Gent que s’estima les criatures, s’estima la feina d’educar-les i té ganes de parlar-ne, de bon humor.

www.albalactanciamaterna.org

Es tracta de serveis d’informació i suport, conduïts per Assessors de Lactància, i adreçats a mares que desitgin alletar amb èxit als seus fills.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello