Alimentación saludable para niños geniales. Griselda Herrero Martín

 

Influeix la dieta en el rendiment escolar dels nens?
Aconsegueixen millors resultats els que mengen de manera més saludable?

 
Alimentación saludable para niños geniales, és una de les últimes novetats que podeu trobar al racó de pares de la biblioteca. En aquest llibre que us proposem es parla sobre la bona alimentació infantil. La seva autora, Griselda Herrero Martín, dietista-nutricionista i doctora en bioquímica proposa receptes i aconsella per tal de millorar el rendiment a l’escola i el desenvolupament del talent.
 
alimentación

‘Comer mal en nuestra sociedad es tan sencillo y cotidiano que a muchas familias les cuesta reconocerlo; claro está que no ayuda el ímpetu que la industria alimentaria exhibe sin pudor, favorecida por una legislación hecha a medida, publicidad ubicua y atractiva, siempre en el límite de la legaliad, basa en la exageración y en la falta de ética y sensibilidad con la infancia y familias vulnerables y desfavorecidas.’

 
El llibre està dividit en 15 capítols, en els quals trobareu explicat el que s’entén per alimentació saludable, la importància de la qualitat dels aliments i no la quantitat, què és el rendiment escolar i els factors que influeixen en un bon desenvolupament cognitiu dels nens, el paper de les emocions, la intel·ligència emocional i l’alimentació, el rebost saludable, com llegir una etiqueta, receptes saludables per a nens genials…
 

‘Cada emoción implica un sentimiento, que se traduce en un pensamiento,y a continuación se genera una acción. Las decisiones más importantes que tomamos en la vida se basan, en definitiva, más en las emociones que en la lógica.’

 

‘Las personas con una mayor inteligencia emocional son más felices, tienen más éxito en el trabajo y son capaces de tomas mejores decisiones.’

 

 
Les habilitats que s’adquireixen amb la intel·ligència emocional contribueixen a millorar el rendiment acadèmic:

 • Faciliten el pensament
 • Augmenten la motivació
 • Milloren la interacció social
 • Més interès per l’art, la literatura, el disseny
 • Milloren l’equilibri i el benestar psicològic
 • Eviten l’angoixa i la depressió
 •  
  Quins aliments cal tenir al rebost?

 • Verdures i fruites de temporada
 • Llegums
 • Fruis secs o deshidratats
 • Llavors
 • Cereals
 • Proteïna animal
 • Lactics naturals
 • Oli d’oliva
 •  
  I ara una recepta fàcil!!

  Batut de fruita: 1 got de llet sencera, 150 g de fruita (al gust: maduixa, plàtan, mango…), 1 pessic d’essència de vainilla. Barregeu a la batedora. Coleu si queden llavors. Beveu fred.
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Goldfinch