Com parlar de música clàssica als infants. Pierre Charvet

pentagrama

Un dels llibres que t’ofereix la biblioteca en el racó de les famílies és aquest llibre dedicat a la música clàssica. El trobareu en català i en castellà
 
com parlar A ‘Com parlar de música clàssica als infants’, l’autor t’explica com han de ser els bons començaments introductoris a la música i la primera regla és: Per tal d’estimar, s’ha d’estimar.
Cal que els pares mostrin un plaer real en el moment d’escoltar i de viure la música clàssica. No és important si després els gustos dels pares i dels fills evolucionen en direccions diferents.
L’audició de la música, pop i/o clàssica ha de ser en un moment especial, sense que sigui una imposició, ha de formar part, però, de la vida quotidiana.
 
Una altra regla és: escoltar, escoltar… i escoltar. Els nens volen escoltar sempre els mateixos contes i no se’n cansen mai, el mateix ocorre amb la música. Si el que escolten els és familiar els agradarà més. Ballar és una manera excel·lent d’apropar-los la música.
 
clau de solEncara que el llibre va dirigit als infants, els adults trobareu respostes a preguntes que els petits fan sobre formes, tècniques i estils: per què es diu música romàntica…?, què significa do major? què és la clau de sol?…D’una manera clara i senzilla s’explica l’ofici de músic i de compositor i dels instruments musicals.
 
La publicació es complementa amb un CD on s’ofereix una selecció de dinou il·lustracions sonores explicades en forma de fitxes a l’interior del llibre.
 
A l’apartat de saber escoltar trobaràs: Cant gregorià, ‘In paradisum’, fragment de la Misa de difunts; Guillaume de Machaut, motete núm. 23; Clément Janequin, Ce moys de may… En total 19 peces interpretades per diferents orquestres.
 
NotaI al final un glossari amb terminologia musical:

 • Ària: Composició vocal que forma part d’una obra de caràcter líric com una òpera, una cantata o un oratori.
 • Monodia: Música formada per una sola melodia.
 • Opereta: Obra escènica de caràcter lleuger que inclou parts parlades i ball.
 • Tempo: Velocitat amb la qual s’interpreta una obra.
 • Etc.
 • De segur que, després de llegir aquest llibre i prendre nota de tots els consells, els teus fills, nebots, nets… estimaran la música!!
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG, en castellà i en català.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Goldfinch