La teoría del arte versus la señora Goldgruber

Còmic recomanatDesprés de relatar els seus primers passos com a falsificador de signatures i una breu carrera de dependent en un vídeoclub, Nicolas Mahler ens explica en aquesta historieta gràfica diversos episodis de la seva vida com a dibuixant de còmics. Així és com, després d’un ardu treball de persuasió, mitjançant diàlegs plens d’humor i ironia, el seu agent fiscal, la senyora Goldgruber, acabarà per donar el vist i plau a la idea que un dibuixant de còmics és un artista i no un simple dibuixant publicitari.

Nicolas Mahler va néixer a Viena a l’any 1969 on encara resideix, des d’aleshores sempre s’ha sentit captivat pel dibuix, a més de la publicació de còmics també ha il·lustrat diferents llibres de text i es dedica a l’escultura realitzant diferents formes divertides en miniatura. Entre les seves creacions en paper es troben les seves historietes al dominical Frankfurter all Gemeine Sonntagszeitung, en el diari Welt Komakt i també en la revista satírica Titanic. Entre les seves millors creacions es troben Désir i Li Labyrinthe Kratochvil de, publicada només al Canadà, Lone Racer, Lame Ryder, TNT, Last Flight Emmanuelle o Kratochvil, aquesta publicada a França.

La teoría del arte versus la señora Glodgruber, que surt demà com a novetat a la biblioteca, ens apropa a la vida del propi autor i a la seva tasca professional realitzada durant una exposició a Austria durant l’any 2003, en la qual va realitzar un catàleg amb les millors obres a la Galerie der Satdt Wels. És aquí on comença la història gràfica del seu personatge principal que caracteritza a Günter Mayer, el codirector de la galeria, que apareix fent d’ell mateix. En aquest còmic Mahler es situat en moltes professions per la seva agent fiscal, la senyora Goldgruber. Una i altra vegada es veu obligat a justificar per la seva activitat com a dibuixant de còmics, ja sigui a la duana o en els diferents cercles acadèmics. Finalment la frase Bé, és art, després de tot, acabarà per classificar-lo no com a dibuixant publicitari sinó com un creador d’art.

Còmic

La teoría del arte versus la señora Goldgruber

Biblioteca Joan Oliva i Milà

Morello