Ja us podeu inscriure als Clubs de Lectura de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú

Ja us podeu inscriure als Clubs de Lectura de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú

Clubs de Lectura: Temporada 2023-2024

Com cada mes de setembre, les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú obren demà dia 13 les inscripcions per als clubs de lectura. L’oferta per a la temporada 2023-2024 és molt àmplia i de ben segur agradarà a tot tipus de públic, ja siguin infants, joves o adults.

A més a més, enguany la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú ofereix la possibilitat de donar suport tant a entitats com a ciutadans que vulguin dur a terme un Club de Lectura pel seu compte.

També com a novetat, estrenem dos nous clubs: Per un banda, el Club de Lectura Infantil Els Triallibres, adreçat a infants de 4t a 6è de Primària. I per una altra banda, el Club de Lectura Feminista, adreçat a un públic adult.

Biblioteca Joan Oliva i Milà

Comencem en primer lloc pels clubs que ofereix la biblioteca Joan Oliva i Milà:

 • Club de lectura La Crisàlide a càrrec de l’escriptora vilanovina Maria Rosa Nogué. Les trobades es faran un dimecres al mes i la data d’inici serà dimecres 18 d’octubre a les 17:30h. Inscripcions.
 • Club de lectura L’Oliva Negra, a càrrec de Xavier Borrell, especialista en gènere negre. Els membres del club es troben un dijous al mes i la data d’inici serà dijous 19 d’octubre a les 17:30h. Inscripcions.
 • Club de lectura en Francès (nivell intermig-alt) a càrrec d’Esther Bruna, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG. Els membres del club es troben un dimarts al mes a les 16:30 h. La primera sessió tindrà lloc el dia 17 d’octubre. Inscripcions.
La Crisàlide, L’Oliva Negra i Club de Lectura en Francès
 • Club de Lectura Fàcil en Francès (nivell inicial) a càrrec d’Esther Bruna, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG. Els membres del club es troben un dimarts al mes a les 16:30 h. La primera sessió tindrà lloc dimarts 10 d’octubre. Inscripcions.
 • Club de Lectura Fàcil en Català a càrrec de Lourdes Escrigas, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG, en col·laboració amb el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú. La primera sessió serà dilluns 6 de novembre a les 16:30h. Inscripcions.
 • NOVETAT! Club de lectura Feminista a càrrec de Mireia Vidal, especialista en literatura feminista. Les trobades seran un dimarts al mes a les 18h i la primera sessió tindrà lloc dimarts 3 d’octubre. Inscripcions.
 • NOVETAT! Club de lectura Infantil “Els Triallibres” a càrrec de Laura Jacas, professora de secundària i especialista en literatura infantil i juvenil. S’adreça a estudiants de 4t a 6è de primària amb ganes de descobrir noves lectures. Les trobades seran un dissabte al mes a les 17.00h i la primera sessió tindrà lloc dissabte 30 de setembre. Inscripcions.
Club de Lectura Fàcil en Francès i en Català

Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Per la seva banda, la biblioteca Armand Cardona Torrandell ofereix cinc clubs de lectura i, a més a més, LiceuBib.

 • Club de lectura d’Adults a càrrec de l’escriptora vilanovina Mercè Foradada. El club es troba un dissabte al mes a les 17.30h. Primera trobada dissabte 28 d’octubre. Inscripcions.
 • Club de lectura en Anglès a càrrec de Jess Godino, graduada i professora d’anglès. S’adreça a joves i adults que vulguin practicar la lectura en anglès. Les trobades són un dissabte al mes i s’iniciaran dissabte 14 d’octubre a les 10.15h. Inscripcions.
 • Club de lectura de Ciència-ficció a càrrec de Victòria Ortiz, especialista en el gènere. El club es troba un dilluns al mes a les 18.00h. La primera trobada serà dilluns 9 d’octubre. Inscripcions.
Club de Lectura en Anglès i de Ciència Ficció
 • Club de lectura ‘Llegir el teatre’ a càrrec d’Àlex D. Capo, dramaturg. És una proposta que s’adreça a les persones a qui els agrada el teatre i que combina tant la lectura com també el visionat d’algunes de les obres tractades. El club es troba un dijous al mes a les 18:00h. La primera trobada serà dijous 26 d’octubre. Inscripcions.
 • Club de lectura Infantil de Còmic a càrrec de Bea Garcés, especialista en còmic. S’adreça a estudiants de 4t a 6è de primària a qui agradin els còmics i vulguin descobrir-hi nous títols i autors. El club es trobarà us dissabte al més a les 11.00h. La primera trobada serà dissabte 21 d’octubre. Inscripcions.
 • LiceuBib a càrrec d’Isabel Pla, música i professora de l’Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. Acció pensada per conèixer les obres que es representaran al Gran Teatre del Liceu al llarg de la temporada 2023/24. La primera xerrada estarà dedicada a la soprano i cantant d’òpera Victòria dels Àngels, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement. Les trobades es faran un divendres al mes a les 18.00h, la primera de les quals serà divendres 20 d’octubre. Amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Inscripcions.
Club de Lectura Llegir el Teatre!, Club Infantil de Còmic i LiceuBib

Inscripcions

El període d’inscripcions s’obre demà dimecres 13 de setembre. Les inscripcions es podran tramitar mitjançant el formulari de cada club o també adreçant-vos presencialment a la biblioteca corresponent. És important que tingueu en compte que les sol·licituds seran ateses per estricte ordre d’arribada fins a omplir l’aforament de cada club.

I això no és tot. Perquè la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova també oferirà, per a aquest nou curs, suport per a aquelles entitats o ciutadans que vulguin dur a terme un Club de Lectura pel seu compte. Les biblioteques col·laboraran, per una banda, facilitant els documents i, per una altra banda, assessorant en la tria de lectures si fos necessari. Si hi esteu interessats només cal que us poseu en contacte amb la biblioteca.

Així doncs, us esperem a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú. Bones lectures!

Funny Girl