Selecció de novetats – Març

Capcelera

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de març, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults us volem recomanar el llibre La revolución del libro electrònico de José Antonio Cordón. L’IPad, els e-readers, els sistemes de lectura social, Apple, Amazon etc. estan canviant la nostra forma d’adquirir i processar la informació i, els sistemes de producció, distribució i venda del llibre que s’han utilitzat al llarg de centenars d’anys. En aquesta obra es descriu el concepte de llibre electrònic, la seva evolució i incidència en el mercat editorial.

Pel que fa a les novel·les us recomanem Alice, la darrera novel·la de l’escriptora italiana Milena Agus. L’Alice se’n va Sardenya per començar una nova vida. Allà viu al pis d’una tieta i poc a poc troba en els veïns una nova família. A l’àtic hi viu un vell violinista. Als baixos una dona humil i de gran tendresa. També hi ha un nen capaç d’educar-se a sí mateix, i una dona tan gelosa que viu el malson constant de perdre el seu nuvi.

A la secció infantil us recomanem El libro inquieto de Los Krickelkrakels. Es tracta d’un llibre interactiu on el lector convertirà a una granota en un príncep en fer-li un petó, ajudarà a un paracaigudista a aterrar en donar-li la volta al llibre, i aconseguirà que avanci la barca de l’Óssa Paula quan agita el llibre per fer ones. Grans sorpreses en passar cada pàgina i que agradarà a petits i grans.

També recomanem el llibre La nueva experiencia de dar a luz de Sheila Kitzinger. Donar a llum és una de les experiències més importants en la vida d’una dona i moltes l’han viscut com un episodio traumàtic. L’aurora del llibre defensa que el part es pot viure de manera positiva i satisfactòria, per això ha actualitzat aquesta obra per les lectores del segle XXI.

Portades 1

Entre els còmics destaquem Cenizas d’Álvaro Ortiz, nominat al premi a millor obra d’un autor espanyol al Saló del Còmic d’enguany. Unes estranyes circumstàncies propicien un surrealista retrobament entre tres amics de la infància, Polly, Floridura i Piter. Junts decideixen emprendre un incert viatge a una destinació més incerta encara, durant el qual s’aniran revelant les seves personalitats, i es troben personatges d’allò més estrafolari.

Pel que fa a la música us presentem Seleccions: 1912-2012 de Xavier Montsalvatge. Sota l’impuls de l’Associació que porta el seu nom s’han organitzat diferents activitats per difondre la trajectòria d’un dels grans músics de la història catalana. 77 minuts que tenen la bondat d’oferir una visió àmplia, variada i qualitativa a partir d’una selecció de fragments de tot el llegat montsalvatgià.

Portades 2

Per últim, a la secció de cinema us recomanem Els nens salvatges de Patricia Ferreira. Aquesta pel·lícula va ser la gran guanyadora del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, on va rebre els premis a millor pel·lícula, guió i actors. El film aborda un tema de molta actualitat: la comunicació entre els adolescents i el món adult. Un retrat d’una generació sovint qualificada de “perduda”, que no troba punts de referència.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – març

Súper 8