‘Las brujas’ de Roald Dahl i Pénélope Bagieu

‘Las brujas’ de Roald Dahl i Pénélope Bagieu

El passat dissabte 22 d’octubre va tenir lloc la primera trobada del nou club de lectura de còmic infantil de la Biblioteca Armand Cardona.

Aprofitant que s’apropava la festivitat de Tots Sants, vam triar com a primera lectura Las brujas una adaptació de la novel·la de Roald Dahl realitzada per l’autora francesa Pénélope Bagieu.

El Còmic

Aquest còmic és una adaptació de la novel·la publicada el 1983. Sabeu què és una adaptació? 

Es tracta de traslladar una narració a un altre format o llenguatge com pot ser el del cinema o, en aquest cas, el del còmic. Algunes característiques dels còmics són la narració seqüencial, l’ús de vinyetes, bafarades i onomatopeies. 

517butxqxfL - 'Las brujas' de Roald Dahl i Pénélope Bagieu

En aquest cas ens expliquen la història d’un nen i la seva extravagant àvia que lluiten per desemmascarar una conspiració de les bruixes per eliminar tots els nens del món! I com ho fan? Heu de llegir el còmic per esbrinar-ho! 

Pénélope Bagieu

Pénélope Bagieu (1982) va néixer a París. És il·lustradora i dibuixant de còmic. En 2006 es va graduar en la Universitat d’Art i va començar a treballar com il·lustradora en publicitat.

En 2008 va publicar el seu primer còmic, Josefina i des de llavors no ha parat i ha publicat obres per a més majors com Intrèpides, California Dreamin. Las brujas és el seu primer còmic infantil. Ha guanyat un premi Eisner i un premi Harvey.

Pénélope Bagieu dibuixant el personatge de l’àvia

Roald  Dahl

Va néixer a Gal·les dins una família d’origen noruec. No s’ho va passar bé a l’escola i abans d’entrar a la universitat va trobar feina a una empresa petroliera i va estar destinat a Àfrica. Durant la II Guerra Mundial va ser pilot de la RAF (Royal Air Force). Es va jugar la vida en moltes ocasions i finalment va tornar a casa amb una lesió a l’esquena.

Mentre es recuperava de les ferides, va començar a escriure i  publicar les històries per nens i nenes com Les bruixes o Charlie i la fàbrica de xocolata que l’han fet tan popular. També va treballar com a guionista de cinema i també va escriure relats per adults.

Roald Dahl amb els seus personatges
Roald Dahl amb els seus personatges

Habitualment, col·laborava amb l’il·lustrador Quentin Blake.

L’opinió dels participants

En primer lloc, cal dir que, en general, aquesta versió no va agradar gaire, però,  així i tot, el debat va ser molt interessant. A algú li va fer una mica de por, algú la va trobar trista, algú no entenia el final…

Però van donar divertides alternatives per continuar la història i vam analitzar algunes de les característiques dels còmics i sobre els dibuixos de la Pénélope Bagieu. 

El club de lectura de còmic infantil es tornarà a trobar dissabte 19 de novembre a les 10:30h per parlar sobre Snoopy i els seus amics amb el divulgador Toni Guiral

Hi ha algunes places lliures per aquesta trobada especial, us podeu inscriure aquí

Trobareu més recomanacions de còmics per infants i joves al Biblioblog.

Súper 8