Les quatre claus per a la felicitat

Llibres

feliçA partir de diverses claus que proposa Fernando Alberca en el seu llibre Cuatro claves para que tu hijo sea feliz es pot aconseguir la felicitat dels nostres fills a partir de l’encert en les decisions que es prenen durant les diferents etapes del seu creixement. Es donen les claus que permetran al nen ser feliç assenyalant com posar-les en pràctica eficaçment en qüestions tan quotidianes com aprofitar i gaudir amb il·lusió les coses i situacions més quotidianes, així com aprendre a acceptar les conseqüències de cada decisió, aprendre a superar obstacles i sentir-se realitzats en la vida a través de les mostres d’afecte dels pares i els amics.

Els pares s’han de convèncer que la felicitat dels fills es troba en les pròpies decisions que es prenguin en el desenvolupament del seu creixement, en l’encert com a pares i en senyar-lo com aconseguir una sèrie d’hàbits principals que faran contundentment més probable la seva felicitat. La consecució d’aquesta està feta de coses molt petites, assequibles, en les mil circumstàncies de tots els dies en què el més important és l’actitud amb la qual es enfoquin i l’educació que s’hagi rebut per enfrontar-les.

La felicitat és l’estat de satisfacció que s’experimenta pel que un fa, pensa, diu, o sent, en anar millorant com a persona. Aquesta sensació de plenitud no es troba afortunadament, només en el plaer, l’abundància, o el simple fet de ser d’una manera determinada. La felicitat està en tot i les circumstàncies de la vida només seran excuses per no aconseguir l’objectiu de millorar contínuament per aconseguir el benestar individual i alhora la felicitat dels éssers estimats.

Llibres

 • Tu hijo en Harvard y tú en la hamaca
 • Tots els nens poden ser Einstein: un mètode eficaç per motivar la intel·ligència
 • La enfermedad del amor y las complicaciones del corazón
 • Cuatro claves para que tu hijo sea feliz
 • Adolescentes: manual de instrucciones
 • Bloc

  El laboratorio de la felicidad

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Morello