Educació emocional i família

Llibres

emociofamiliarMiquel Àngel Alabat i Eva Martínez suggereixen en aquest llibre unes quantes eines emocionals que es poden incorporar a l’educació que els pares ofereixen als seus fills, per guiar-los a partir d’una sèrie d’idees per a resoldre les seves necessitats, reforçar la seva confiança, fomentar la seva autonomia, ajudar a no caure en la frustració, tenir consciència de les coses, aprendre a autoregular-se emocionalment, i mirar de reforçar la seva autoestima. També cal posar èmfasi en els aspectes més morals que envolten a l’infant com són la fantasia, els jocs i també l’art com a forma d’un òptim desenvolupament emocional.

També es tracten altres temes com la gelosia entre germans, la pèrdua d’un ésser estimat, la separació dels pares, i d’altres qüestions similars que plantegen i conviden a mirar d’una forma positiva i optimista el futur més proper. Es tracta de trobar la millor forma d’afrontar amb coratge els moments de dubte per assolir un creixement equilibrat en tot moment.

Els pares, com a adults educadors, es mouen constantment entre l’energia que cuida, que ofereix lligam, afecte i amor incondicional, i aquella que aporta al nen l’empenta necessària per fer créixer l’autonomia i la forma cap a la vida. Tot plegat servirà per preparar-se pel viatge apassionant que és la vida, i el millor de tot aquest procés és que ho farà conjuntament tota la família.

Llibres

Educació emocional i família

Bloc

Aquest bloc de Maria Pilar Gómez, coach de família i intel·ligència emocional, convida a fer gaudir als pares i mares d’un temps de criança feliç, il·lusionant i reeixit amb els seus fills a través de la seva experiència personal i els seus coneixements sobre la infància.

Crianza en familia

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello