Nens prematurs

Llibres

prematurEls països escandinaus han estat durant moltes dècades un mirall de modernitat en què el món s’ha mirat. Progressar per millorar la nostra qualitat de vida però sense allunyar-se de la natura i respectant tota forma de vida. La neonatologia escandinava no ha estat una excepció en aconseguir la màxima eficàcia terapèutica amb la mínima agressivitat, promovent els cuidades del nadó centrant-se en el desenvolupament del mateix i en la participació de la família. Un dels pediatres més importants de Noruega transmet a Cuando nace un niño prematuro tot el seu coneixement que es fa molt necessari per conèixer com s’ha d’actuar en el cas del naixement d’un nadó abans dels nou mesos de gestació, abordant tots els aspectes de salut, nutrició i desenvolupament.

El llibre ofereix dades essencials per als pares, personal sanitari i tot aquell que pugui arribar a estar relacionat amb els naixements prematurs, aquests són descrits de forma detallada i es pot seguir tot el desenvolupament del procés d’alimentació i desenvolupament del nen en els seus primers dies . Els procediments de tractament i els seus principis es repassen en profunditat. Ona Didrik Saugstad és el pediatre de Noruega més citat internacionalment i dóna conferències arreu del món. És l’encarregat de l’OMS per a la lluita per la reducció de la mortalitat en nounats. Ha rebut molts premis noruecs i internacionals per la seva investigació sobre el naixement prematur. Com a cap de l’Institut d’Investigacions Pediàtriques ha construït i dirigit el major entorn de recerca de Noruega sobre malalties infantils.

Asociación española de niños prematuros

Bloc

El baby-led weaning és un mètode d’introducció de l’alimentació complementària en el qual el propi nen s’autoregula en la introducció d’aliments sòlids, sense donar-li triturats ni purés amb cullera, sinó provant ell solet, tal qual. Aquesta forma de iniciar-los en l’alimentació complementària és molt comú als Estats Units i als països nòrdics.

Baby-led weaning

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello