Frank Cappa: vinyetes en gran angular

Exposició: Frank Cappa, vinyetes en gran angularAquest és el títol de l’exposició que fins al proper es pot veure al Col·legi de periodistes de Barcelona. Organitzada conjuntament amb FICOMIC, a la mostra es poden veure més de vint pàgines originals de la sèrie.

El còmic ha donat vida a periodistes de paper amb vocació aventurera. Frank Cappa és un reporter d’una altra mena. La seva càmera va captar imatges esfereïdores de guerres perdudes al Tercer Món dels anys ‘60 i ‘70.

El seu autor, en Manfred Sommer, va barrejar el nom del conegut reporter Robert Capa amb el del director de cinema Frank Capra per batejar el seu personatge.

Manfred SommerDarrera la mirada de Cappa trobem el cansament d’uns ulls que han estat testimoni impotent de massa brutalitats. Malgrat això, de vegades, deixa de banda la càmera i pren partit. A diferència d’altres reporters, bregats en mil guerres i indiferents davant el patiment humà, Cappa no persegueix l’exclusiva més sagnant. Només vol denunciar les injustícies

En Manfred Sommer (1933-2007) va néixer a San Sebastià i va ser un autor de còmic de llarg recorregut. Quan només era un adolescent, ja publicava les seves historietes a editorials com la Bruguera.

El seu esperit inquiet el va portar a traslladar-se a viure a París i després a Brussel·les a finals dels anys 1950, per anar més tard a Brasil i Paraguai.

Als anys ‘60 va dibuixar per a l’agència Selecciones Ilustradas, on coincidí amb altres autors com Carlos Giménez. Però el reconeixement del públic no va arribar els anys ‘80 amb aquesta sèrie. També es va dedicar a la il·lustració i la pintura, malgrat que mai no va abandonar la historieta.

Frank Cappa

Recentment, Glénat ha publicat l’edició integral de les aventures del reporter sota el títol Absolut Cappa.

A la Biblioteca podreu trobar diverses de les seves aventures com Frank Cappa: Viet-song; Frank Cappa en Brasil o Frank Cappa Welcome.

Súper 8