Emilio Salgari

Emilio Salgari

Emilio Salgari fou un escriptor i periodista italià que va escriure principalment novel·les d’aventures, ambientades en llocs tan diversos com Malàisia, el mar Carib, la selva índia, l’oest dels Estats Units o els mars àrtics.

Crítica de 'Las cavernas de los diamantes': Las minas del rey Salomón en  versión Emilio Salgari

Va crear personatges que van alimentar la imaginació de milions de lectors, com el pirata Sandokan.

La seva obra va ser molt popular i moltes de les seves novel·les s’han dut al cinema. 

Dades:

  • Tot i així la contribució de Salgari a la literatura, amb prop d’un centenar de novel.les publicades, no el va fer ni feliç ni ric.
  • L’àmplia obra de l’escriptor s’inicià l’any 1883 amb un relat curt i per entregues, I selvaggi della Papuasia, i el mateix any publicà la primera novel.la que porta per títol Tay-See, posteriorment  La rosa del Dong-Giang.
  • L’obra por la que serà mundialmente recordat és Sandokan, una novel.la basada en un personatge real, el famòs aventurer Carlos Cuarteroni Fernández. 
  • Sandokan es convirtí en un cicle de novel.les amb títols tan coneguts com el El tigre de Malasia Els tigres de Mompracem.

Sandokan

Sandokan, amb sobrenom del tigre de Malàisia i també com el Tigre de Mompracem,  és un corsari que combat heroicament contra el colonialisme britànic.

Sandokan és un heroi pur, un personatge monolític i sense dubtes. És víctima d’un odi inguarible contra els anglesos i del Rajah blanc, responsable de la mort de la seua família.

Així mateix lluita per tots els mitjans per la llibertat del seu minúscul regne, l’illa de Mompracem, invadida i reconquerida.

Viva el Tigre! - José Manuel Fajardo - Zenda

Personatge de fulletó, el príncep Sandokan és un combatent formidable, valent, despietat amb els enemics que odia, generós amb aquells que ha d’executar fruit de les seues venjances i fidel fins a la mort amb els seus amics.

El seu company fidel, en paraules del mateix Sandokan, il mio regolatore, és el portuguès Yanez de Gomera, un irònic i divertit gentilhome de frontera, amb l’eterna cigarreta a la boca. 

I doncs..a què espereu a llegir o rellegir aquesta obra?

Aayla Green