El caso del hombre que murió riendo, de Tarquin Hall

William Ryan amb Réquiem rusoTarquin Hall és un escriptor i periodista britànic que ha viscut i treballat a tot el sud d’Àsia, Orient Mitjà, Àfrica i els Estats Units. És l’autor de El cas de la serventa desapareguda, dotzenes d’articles, i tres obres de no ficció, incloent la molt aclamada Salaam Brick Lane, el relat d’un any vivint en un àtic a Brick Lane, oferint una visió de la part més vulnerable d’aquest barri de Londres.

Ara presenta la seva segona encantadora, divertida, profunda i misteriosa novel·la policíaca, El caso del hombre que murió riendo, en la qual Vish Puri el detectiu més privat de l’Índia, mestre de la disfressa i amant del menjar fregit i picant, investiga l’estranya mort del Dr. Suresh Jha, fundador del Delhi Institut del Racionalismo i l’Educació, mentre realitzava els seus exercicis matutins a Rajpath Delhi amb els membres del seu club de riure, pel que sembla assassinat per Kali, la deessa de quatre braços de la destrucció.

Puri no comparteix l’opinió d’aquells que atribueixen el fet a una deessa i, per a provar que té raó, rastrejarà-al costat del seu peculiar equip d’ajudants-des dels suburbis més pobres als clubs més selectes, i viatjarà de Delhi a la ciutat sagrada de Haridwar, a la vora del Ganges, esbrinant les moltes complicacions que mantenen el lector en suspens fins a l’últim gir.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

sofeita