Les extraordinàries aventures d’Adèle Blanc-Sec

Adele y el secreto de la momiaEl passat divendres es va estrenar a les nostres pantalles, la pel·lícula Adèle y el secreto de la momia.

La pel·lícula està basada en els còmics d’en Jacques Tardi i ens narra les aventures de l’Adèle Blanc Sec, una popular novel·lista d’històries fantàstiques, que viu al París de principis del segle XX i que acaba convertida en una intrèpida periodista d’investigació que amb la seva intel·ligència i valentia acaba resolent els casos més estranys que ens podem imaginar.

En Jacques Tardi (Valence, 1946) va estudiar Belles Arts a Lió i París i va començar a treballar com a dibuixant de còmics als anys ’70 a revistes com Pilote o Metal Hurlant, amb guions de gent com en Jean Giraud, més conegut com Moebius, o Pierrre Christin.

Jacques TardiL’any 1974 va publicar la seva primera obra com dibuixant i guionista, Adéu Brindavoine, un àlbum ambientat a la I Guerra Mundial, tema que apareix recurrent-ment en la seva obra.

Les aventures de l’Adèle van publicar-se per primera vegada al diari Sud-Ouest l’any 1976 i han estat recopilades en nou àlbums.

El film ha estat dirigit pel realitzador francès Luc Besson, autor de pel·lícules com El gran blau, El cinquè element o, més recentment, de la saga d’animació Arthur i els Minimoys.

La pel·lícula barreja diferents àlbums però sobretot es basa en les aventures aparegudes a Adèle i la bèstia i Mòmies embogides, totes dues històries han estat incloses en el primer volum de l’edició integral editada per Norma Editorial aquest any.

Les extraordinàries aventures d’Adèle Blanc-Sec

Al film podem trobar totes les característiques del còmic: una detallada descripció històrica, arguments de fulletó, científics bojos i la presència de d’elements sobrenaturals de caire monstruós (mòmies, mèdiums, pterodàctils…).

Trobareu els còmics amb les aventures de l’Adèle a la secció de còmic europeu de la Comicteca de la Biblioteca.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Súper 8