Ikigami: comunicat de mort

Coberta d’IkigamiHi ha una llei, la Llei per al sosteniment de la prosperitat estatal. Consisteix en el repartiment per part del missatger Fujimoto d’uns comunicats, els ikigami, que notifican la mort a uns pocs elegits perquè els ciutadans respectin la vida i contribueixin al progrés del país. A qui rep el comunicat li resta nomès un sol dia de vida. Segons la percepció del titular d’aquest comunicat es pot convertir en un avís per morir o per viure. No has tingut mai la sensació d’estar mort en vida?.

Imaginem-nos que un dia qualsevol rebem un comunicat de mort on ens indica l’hora i el lloc en que es produirà el nostre fatal desenllaç…, en aquests moments ens disposem a viure el nostre darrer dia de la nostra existència amb l’únic objectiu d’aconseguir que aquesta predicció no es dugui a terme i canviar el nostre destí.

Entrega d’un ikigamiCom es possible això?, ens preguntarem. Als nens a l’escola se’ls injecta una vacuna que en un de cada mil casos porta una nanocàpsules que els causarà la mort entre els 18 i els 24 anys, quan arribi el moment se li comunicarà amb una targeta amb una foto seva i una hora. D’aquesta manera, se’ls dóna l’oportunitat de decidir com deixaran aquest món. En el cas que cometin algun crim o delicte, les seves famílies no se’ls donarà una indemnització. Aquest és l’argument de la col·lecció de manga Ikigami de Motoro Mase que la biblioteca Joan Oliva ofereix amb els seus sis volums per a préstec.

A l’any 2009 es va estrenar la pel·lícula al Japó basat en aquest còmic amb el títol Ikigami. The Ultimate Limit, però amb un resultat, com podeu veure en aquest link, no gaire estimulant per l’espectador. Des d’aquí recomanem el còmic per viure i sentir les emocions dels personatges i descobrir les sensacions que produeix saber que pots estar assenyalat per un comunicat de mort…

Còmics

  • Ikigami: comunicat de mort
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello