27è Saló del Còmic de Barcelona

Cartell SalóEl Saló Internacional del Còmic de Barcelona, s’ha convertit en un referent mundial per al sector i enguany arriba a la seva 27ª edició amb un atractiu programa d’exposicions, la presència de destacats autors de còmic nacionals i internacionals així com diverses activitats culturals i lúdiques. L’edició d’enguany se celebra del divendres 29 de maig al dilluns 1 de juny. 

Demà, divendres dia 29, se celebraran dos actes relacionats amb el còmic a les biblioteques: 

A les 11h a la sala de conferències: 

Gotham, Neotokyo, Slumberland, i Hicksville: El còmic a les biblioteques públiques dels diferents àmbits territorials de Catalunya.  

Intervenen: Esther Suriñach Vicente – Central de Biblioteques de Girona; Àngels Solà Medina – Biblioteca Pública de Lleida; Anabel Lambea Faure– Biblioteca Pública de Tarragona; Mariola Castaño Urgellés, Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre; Gemma Domingo Espinet, Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.

Modera: Jaume Vilarrubí, coordinador del Grup de Còmic del COBDC. 

I a les 13h a la sala d’actes: 

III Trobada del Grup Comicteca de Bibliotecaris de l’Estat espanyol   

També voldríem destacar que amb motiu de la celebració del Saló del Còmic de Barcelona 2009, la Subdirecció General de Biblioteques dóna continuïtat a la bibliografia selectiva De còmics amb una actualització bibliogràfica que conté els títols més interessants apareguts al mercat des de l’últim Saló.

La tria, talment com en les ocasions anteriors, ha estat feta, bàsicament, per membres del Grup Biblioteca i Còmic del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. 

Es tracta d’una selecció bàsica de 78 títols, que es pot completar amb la informació bibliogràfica que trobareu al SIS, Servei d’Informació Selectiva. A l’espai del SIS hi trobareu també actualitzades les edicions de les obres bàsiques recomanades anteriorment, així com una oferta molt més àmplia de novetats del sector de la historieta.

De Còmics (actualització 2009)

La biblioteca Armand Cardona té un fons especialitzat en còmic, la COMICTECA, i hem preparat una taula al vestíbul de la Biblioteca on podreu trobar els àlbums de molts dels artistes convidats al Saló i també d’altres que creiem que us podran agradar.

Taula vestíbul

Veniu a comprovar-ho!

Més informació:

Dossier de premsa del 27è Saló del Còmic de Barcelona

Súper 8