27è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Cartell del Saló del Còmic de BarcelonaA partir d’aquest divendres 29 de maig i fins el dilluns dia 1 de juny, a la Fira de Montjuïc se celebrarà el 27è Saló del Còmic de Barcelona.

Enguany, la comunitat autònoma convidada al Saló és Galícia, i Brussel·les i Valònia hi tindran una presència molt especial. L’Oficina de Turisme de Bèlgica, Brusel·les i Valònia presentarà l’exposició “Cinc mirades al còmic belga”. Cal recordar que molts personatges coneguts de la història del còmic són d’origen belga com Tintín, Spirou, Lucky Lucke o els Barrufets. A més de l’exposició, el Saló del Còmic rebrà la visita de cinc autors belgues Denis Lapière, Tome, Janry, Philippe Francq i Philippe Goddin.

Una de les exposicions més esperades d’aquest any és la dedicada a Batman. El Saló donarà cabuda a una mostra que inclourà les pàgines originals del còmic dibuixades per l’artista Diego Olmos.

L’altre personatge central del saló serà Barack Obama. El president dels Estats Units s’ha convertit des de l’amic de Spiderman fins al protagonista del seu propi comic book.

Aquest any també hi haurà una exposició sobre el còmic i el món del futbol, “Vinyetes en fora de joc” on es podran veure pàgines originals i publicacions tan populars com Capitán Tsubatsa, Curro Corner, Eric Castel o Ronaldinho Gaucho.

I si us agrada el còmic d’Esther, sabeu que hi trobareu l’exposició “Esther i els seus móns” sobre el còmic i la seva autora, Purita Campos

xslide1 - 27è Saló Internacional del Còmic de Barcelona xslide2 - 27è Saló Internacional del Còmic de Barcelona xslide42 - 27è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Per celebrar el 75è aniversari de Flash Gordon, el Saló exposa una selecció d’originals de l’obra d’Alex Raymond, datats a mitjans i finals dels anys 30. Una mostra que servirà per mostrar la vigència de la feina d’un dels grans dibuixants clàssics nord-americans del segle 20.

A la Biblioteca hi trobareu exposats, a la Sala Infantil i a Fonoteca, còmics relacionats amb els autors i personatges de còmic que es poden veure al Saló, així com obres d’autors que hi seran presents com a convidats.

Tots aquests còmics es poden agafar en préstec. Gaudiu-ne!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

sofeita