Biblioteca més accessible per als invidents

Biblioteca accessibleLa Biblioteca Armand Cardona, seguint amb la línia iniciada fa uns anys de millorar l’accessibilitat a la Biblioteca a les persones amb alguna discapacitat, disposa ara d’un lector de pantalla JAWS (Job Access with Speech) instal·lat per la Diputació de Barcelona.

El JAWS, en la seva versió per a Windows, és un lector de pantalla que permet que una persona totalment cega o amb poca visió accedeixi als continguts d’un ordinador per mitjà de la veu i/o de l’alfabet braille.

Disposar d’aquest lector és una de les diferents accions que la Biblioteca Armand Cardona durà a terme al llarg d’aquest any per tal de fer més accessible la informació a les persones invidents o amb problemes de visió.

Lupes de màA partir del 15 de juny la Biblioteca posarà a disposició d’aquelles persones usuàries amb problemes de visió, lupes de ma perquè els facilitin la lectura. Les lupes es deixaran en préstec quan l’usuari s’endugui els documents de la Biblioteca a casa i s’hauran de retornar amb els llibres. La Biblioteca també ha estat més atenta, a l’hora d’adquirir nous documents, a les necessitats d’aquests col·lectius. 

Altres maneres de llegirAquesta acció es farà visible de cara al setembre, quan la Biblioteca durà a terme una altra acció orientada a potenciar la “Col·lecció accessible” que es troba en el seu fons. Publicarà dues guies de lectura  de documents que es poden trobar a la Biblioteca; una que recull una selecció de documents adaptats a persones amb discapacitat visual i auditiva i una altra que recull els documents que donen informació sobre diferents discapacitats.

Material accessibleAquest fons s’exposarà al vestíbul de la Biblioteca conjuntament amb la col·lecció d’audiollibres (un audiollibre és una gravació d’un llibre llegit en veu alta) i del llibres de lletra gran.  Des dels seus inicis la Biblioteca Armand Cardona ha realitzat activitats amb la intenció de fer més accessible la lectura i la cultura a persones amb necessitats especials. Destaca l’hora del conte en llenguatge de signes, activitat fixa dins la seva programació i que conjuntament amb el Cep i la Nansa Edicions han estat les propulsores de la col·lecció de contes Ginjoler, contes adaptats a la llengua de signes catalana.

Mes informació:

Biblioteca pública y accesibilidad

L’accessibilitat a la informació en les biblioteques públiques: directrius per garantir la integració de tothom

Spro_3