Isabel Clara-Simó

Isabel-Clara SimóD’origen valencià (neix a Alcoi el 1943), Isabel-Clara Simó viu a Catalunya i és una de les figures més populars de la literatura actual en català. És llicenciada en Filosofia i en Periodisme, i doctorada en Filologia romànica.
La seva novel·lística, poblada de personatges complexos i de situacions conflictives, pretén retratar les diverses facetes de la “comèdia humana”. Per això ha estat una autora molt prolífica, amb una vintena de novel·les publicades fins al moment: Júlia, Ídols, El mossèn, La salvatge, La Nati, T’imagines la vida sense ell?, Raquel

Ha obtingut diversos guardons literaris (Premi Víctor Català, Premi Sant Jordi, Premi Ciutat d’Alzira…) i reconeixements per la seva trajectòria: Premi de la Crítica dels Escriptors valencians (l’any 1985 i el 2004), i la Creu de Sant Jordi (1999).

També ha treballat el relat curt (Històries perverses, Dones), la novel·la juvenil, l’assaig i el teatre, i és força coneguda en el camp del periodisme, sobretot arran dels seus articles d’opinió publicats en l’actualitat al diari Avui.

Sílvia Romero.
Web.
Club La Crisàlide.

Morello