Awabi de Kan Takahama

PortadaKan Takahama (Amakusa, Japó, 1977), és junt amb el francès Frederic Boilet (La espinaca de Yukiko, Tokyo es mi jardín), un dels màxims exponents del moviment anomenat Nouvelle Manga.  

La Nouvelle Manga és una mena de barreja entre els còmic Manga tradicional i la Bande Dessinée Franco-Belga. El nom sorgeix de barrejar la paraula per designar el còmic en japonès, manga, i la paraula francesa que vol dir nou, nouvelle. També fa referència al moviment cinematogràfic sorgit a França als anys ’60, la Nouvelle Vague.  

Alguns autors adscrits al moviment són Kiriko Nananan, Aurélie Aurita o Jiro Taniguchi. 

 Portades

Awabi és la segona obra de Takahama que publica al nostre país l’editorial Ponent Mon i és un recull de sis històries sobre l’amor i les seves formes. De vegades és dolç, però generalment fa mal. De vegades és senzill però normalment és complicat. De vegades és cec, però inevitable.  

Gràficament, Awabi segueix l’estil que l’autora ja va fer servir als seus àlbums anteriors Monokuro Kinderbook  i Mariko Parade (en col·laboració amb Frederic Boilet), dibuixat tot a llapis, sense tinta i amb retocs fets amb l’ordinador que li donen una aire fotogràfic al conjunt. 

Aquí teniu una entrevista (en francès) que li van realitzar a l’autora durant el Festival d’Angoulême de 2007. 

 

I com sempre, podreu trobar aquests còmics i molts d’altres a la Biblioteca. 

Súper 8