Hores salvatges al Menjallibres

Hores salvatges al Menjallibres

La darrera lectura de la línia de 1r i 2n d’ESO del Premi Mejallibres és Hores Salvatges, de Jordi Sierra i Fabra.

Hores salvatges

El Premi Menjallibres va néixer amb l’objectiu de promoure la lectura i els hàbits lectors entre els estudiants dels centres de secundària públics i concertats de Vilanova i la Geltrú.

Premi Menjallibres: Què és

A Hores salvatges trobem a l’Aureli preparant la selectivitat reclòs a casa, mentre la seva família gaudeix d’unes vacances a París.

Tot i que intenta concentrar-se en l’estudi, es distreu en veure uns individus d’aparença sospitosa rondant per la urbanització.

Un d’ells truca a la porta i l’informa que busquen una boja perillosa que s’ha escapat del sanatori on estava internada.

Després de tancar-se de nou, l’Aureli descobrirà que no està sol: una jove, presumiblement la fugitiva, s’ha introduït a la casa.

Ella té una història molt diferent a explicar, ja que s’ha escapat del proxeneta que vol obligar-la a prostituir-se.

Detenidos los responsables del club de alterne de Quiruelas por proxenetismo  | Radio Zamora | Cadena SER

I un cert temps després la Marijka li confessa a l’Aureli: “No penedeixo, amic. No penedeixo gens. Ells no eren humans. Eren bèsties.”

Jordi Sierra i Fabra, nascut a Barcelona l’any 1947, és un dels autors més llegits a l’estat espanyol i Llatinoamèrica.

Jordi Sierra i Fabra: Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes

Ha guanyat del Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil, del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, i del Cervantes Chico, entre molts altres.

Entre les seves obres destaquen Somnis trencatsEls focs de la memòriaSolituds de l’AnnaEl somriure del diableEl dia que en Gluck va arribar a la Terra, L’altra banda del mirall Kafka i la nina que se’n va anar de viatge.

Hores salvatges ha estat publicat per Tàndem Edicions.

Aayla Green