Dones i Feminismes, darreres novetats
A tall d’exemple, avui us oferim algunes de les darreres novetats de Dones i Feminismes que ja podeu agafar en préstec a la biblioteca Joan Oliva i Milà.
La rivalidad femenina y cómo acabar con ella. Élisabeth Cadoche, Anne de Montarlot

En primer lloc, destaquem La rivalidad femenina y cómo acabar con ella, el nou llibre d’Élisabeth Cadoche i Anne de Montarlot. A quatre mans van escriure també el best-seller El síndrome de la impostora : ¿por qué las mujeres siguen sin creer en ellas mismas?, tot un èxit traduït a tretze idiomes.
De fet, va ser precissament quan treballaven en el seu anterior llibre en relació a la manca de confiança de les dones en elles mateixes quan van detectar la necessitat de tractar la qüestió de la rivalitat femenina. No en va, d’entre el centenar de testimonis amb qui van parlar, una bona part compartien experiències negatives pel que fa a la competència amb d’altres dones en l’àmbit laboral, familiar o social.
I així, lluny d’obviar la qüestió, totes dues autores van decidir endinsar-s’hi. El seu objectiu va ser analitzar-ne els orígens i la situació actual a fi d’arribar a una situació de competència femenina saludable.
Font: planetadelibros.com
- La rivalidad femenina. Aladí
Una historia compartida. Julia Navarro

En segon lloc fem referència al darrer llibre de l’escriptora Júlia Navarro, que després de vuit novel·les acaba de publicar Una historia compartida: con ellos, sin ellos, por ellos, frente a ellos.
L’autora ha volgut retre homenatge a prop de 200 dones que han estat protagonistes de la Història, tot i que majoritàriament en silenci o, en el pitjor dels casos, silenciades, marginades o infravalorades.
Navarro explica que la Història és plena d’homes i de dones i que no se’n pot donar una visió completa sense comptar amb ambdós gèneres.
Font: planetadelibros.com
Soy mujer y estas son mis reglas. Yolanda García

A continuació, parlarem de Soy mujer y estas son mis reglas. La psicòloga i naturòpata Yolanda García aborda el tema de la naturalesa cíclica de les dones. I és que, malgrat que la societat les arrossega a funcionar de manera lineal, el funcionament del seu cos es veu condicionat per les hormones i els canvis que hi provoquen. Aquest disseny hormonal cíclic afecta les dones en tots els àmbits de la seva vida: des del sistema immunitari, passant per la pell, la capacitat per abordar activitats més cognitives o la predisposició a fer-ne de més emocionals. Les hormones que condicionen la naturalesa cíclica femenina són bàsicament dues: els estrògens, que dominen la primera fase del cicle fins a l’ovulació, i la progesterona, que domina la segona fase fins a la menstruació.
L’autora assenyala la comunitat científica com a responsable d’haver ignorat el cicle femení ens els seus estudis fet que ha ocasionat que les dones adoptessin patrons erronis. L’objectiu del llibre que us presentem avui és, per una banda, que les dones coneguin millor el seu propi cos i, per una altra banda, que com a conseqüència d’aquest autoconeixement aprofitin el millor de cada etapa.
Font: penguinlibros.com
Los hombres que odian a las mujeres. Laura Bates

Per concloure, parlem de Los hombres que odian a las mujeres, un assaig de l’escriptora Laura Bates.
Bates és una de les pioneres del moviment #Metoo a Regne Unit i creadora l’any 2012 del projecte Everyday Sexism, en què milers de dones expliquen el masclisme quotidià que pateixen.
Ara, l’escriptora s’ha endinsat en la clandestinitat de fòrums i xats d’internet per fer públics els diferents tipus de masculinitat tòxica que s’hi amaguen. L’autora denuncia l’existència d’un moviment d’homes que creu que el feminisme “és una conspiració” i que “les dones s’inventen les violacions per victimitzar-se”.
Si voleu estar al dia de les Novetats de Dones i Feminismes no deixeu de fer una ullada al nostre blog.