Novetats al Racó Fet a Mà

Novetats al Racó Fet a Mà

La Biblioteca Armand Cardona té un racó especial pels amants de les labors i els treballs manuals, l’espai Fet a mà.

A aquest racó, trobareu tots els llibres sobre costura, labors com ganxet, punt de mitja o patchwork, manualitats com papiroflèxia, scrapbooking, bijuteria, ceràmica, encuadernació, lettering, aquarel·la, etc

També s’han incorporat a aquest centre d’interès els llibres sobre decoració i interiorisme. Els documents van identificats amb un pictograma i estan endreçats segons aquests temes

Tot seguit us fem un recull de les darreres novetats que hem incorporat a aquest fons. 

Paper

Encuadernar, plegar y coser de Monica Langwe

Blocs de notes, àlbums de fotos, llibres que guarden objectes en el seu interior, capsetes útils i boniques… L’artista i enquadernadora Monica Langwe ens ensenya a fer tota mena d’objectes de paper, des d’un fullet en la seva mínima expressió fins a estotjos de costura d’inspiració xinesa

El llibre està dividit en 4 seccions: projectes, tècniques i materials, glossari i creativitat.

Caligrafia y lettering fáciles de Marine Porte de Sainte-Marie

El lettering deriva de la cal·ligrafia i la cal·ligrafia és un art que s’aprèn. Perquè l’escriptura resulti bella, cada aspecte s’explica de manera senzilla en aquest llibre.

Descobriràs la importància del ritme, del contrast o de la força del traç, mentre aprens com són la lletra uncial, la carolíngia, la itàlica, l’anglesa… i altres inspirades en la tipografia.

Cadascuna té les seves particularitats i cadascuna pot tenir una interpretació moderna en múltiples suports i amb la utilització de diferents instruments.

Encuadernación de mini libros de Kathkeen McCafferty

Aprèn a fer mini llibres de diferents estils i grandàries seguint diferents tècniques d’enquadernació pas a pas. S’inclouen 34 projectes de tots els nivells, des dels fàcils i ràpids d’enquadernar amb grapes fins als més elaborats.

Profusament il·lustrat i amb patrons que t’ajudaran a fer els projectes, en aquest llibre s’expliquen, a més, noves tècniques d’enquadernació, com perforar amb plantilla, enquadernació japonesa senzilla, cosit copte, cosit de puntada llarga…

Acuarela

Arte botánico con acuarela de Nikki Strange

Dibuixar plantes amb aquarel·la combina el plaer de reproduir belles formes orgàniques amb la sorpresa de la impredictible màgia d’aquesta tècnica pictòrica. Aprèn les tècniques bàsiques, com barrejar verds, traçar dibuixos previs, preparar mescles de color, pintar humit sobre humit

El llibre consta de 20 projectes per aprendre a dibuixar plantes, des de frondoses fulles de falguera fins a espinosos cactus, passant per fulles de palmera o rams de flors seques.

Acuarela creativa. Guia paso a paso para principiantes de Ana Victoria Calderón

En aquest llibre, la popular artista i tallerista Ana Victoria Calderón et revela tots els seus recursos pas a pas per a aprendre a pintar en aquarel·la combinant llibertat creativa i precisió matemàtica. 

Al llibre trobareu un extensiu recull del material bàsic necessari, tutorials pas a pas de les diferents tècniques per pintar i també motius aplicats per anar practicant: des de flors i fulles, a papallones i altres insectes passant per fruites i verdures i lletres dibuixades. 

Costura

coberta llibre patron base a medida - Novetats al Racó Fet a Mà

Patrón Base a medida. Cuerpo de la prenda, manga, falda y pantalón de Teresa Gilewska

Aquest llibre mostra la manera de realitzar patrons bàsics a mesura i ajustar-los als diferents tipus de morfologia corporal, i així poder crear patrons amb total autonomia, tant si s’és principiant com a expert en costura.

Les explicacions detallades i precises ajudaran a entendre la funció i la importància del traçat de cada línia i el metòdic procés de les etapes per a cadascun dels elements (cos de la peça, màniga, faldilla i pantalons).

També explica la manera de fer les primeres transformacions, per a obtenir el traçat del model desitjat.

Brodat

coberta del llibre Punch Needle. Domina el arte del bordado con aguja mágica

Punch needle. Domina el arte del bordado con la aguja mágica de Arounna Khounnoraj

El punch needle o agulla màgica és una tècnica de brodat amb la qual s’aconsegueix representar imatges amb una suavitat orgànica natural i amb resultats que semblen dibuixats amb fil.

Amb l’ajuda de les instruccions il·lustrades pas a pas, els diagrames i les inspiradores fotografies de cada projecte, aprendràs a crear preciosos coixins, objectes decoratius, bosses, una manta i una atractiva catifa. A partir d’aquí, podràs fer tot el que la teva imaginació doni de si.

Decoració

coberta llibre crear con pales - Novetats al Racó Fet a Mà

Crear con palés de Nikkita Palmer

La fusta reciclada de palets és un material versàtil, assequible i de infinites possibilitats. NikkitaPalmer i Billy Barker et conviden a descobrir-ho amb els seus increïbles projectes, que et permetran crear els teus propis mobles i adaptar-los al teu estil i llar. Una oportunitat per a acostar-se al bricolatge i el disseny sostenible.

Al llibre trobaràs 20 propostes funcionals i decoratives: des d’un somier fins a una impressionant taula, passant per un tovalloler, una safata o una pissarra, aquesta guia recull 20 projectes originals per a realitzar mobles i accessoris a partir de palets.

Els projectes són per tots els nivells, tant si vols construir alguna cosa en poques hores com si vols realitzar un projecte més complex. Les instruccions mostren el pas a pas de cada projecte

Al blog trobareu altres notícies relacionades amb el fons Fet a mà aquí i aquí.

Súper 8