Activitats Racó ‘Fet a mà’

Logo CI Fet a màEl novembre de 2015, la Biblioteca Armand Cardona va inaugurar un nou racó pels amants de les labors i les manualitats, l’espai Fet a mà.

A aquest racó, els usuaris trobaran tots els llibres sobre costura, labors com ganxet, punt de mitja o patchwork, manualitats com papiroflèxia, scrapbooking, bijuteria, nines, etc.

També s’han incorporat a aquest centre d’interès els llibres sobre decoració i interiorisme. Els documents van identificats amb un pictograma i estan endreçats segons aquests temes.

A banda de llibres, la biblioteca disposa de moltes revistes que complementen aquest fons i que tracten temes de costura, patchwork, labors, bricolatge o decoració.

El “fes-ho tu mateix”, més conegut amb les inicials DIY (Do It Yourself, que és la pràctica de la fabricació o reparació de coses per un mateix, de manera que s’estalvien diners, s’entreté i s’aprèn alhora. El que va començar com un moviment contracultural, és avui una nova tendència i fins i tot en parlen a les revistes de moda.

Do-it-yourself

Per donar un nou impuls a aquest espai i per difondre el fons, aquest mes de novembre s’organitzen diverses activitats relacionades amb les manualitats.

Taller Bola de Nadal 1Dissabte 19 de novembre
TALLER INFANTIL: Bola de Nadal. Crea i decora la teva bola, sorprendràs tota la família! Inicia’t a la tècnica del lettering de la mà de l’Aina Gòmez. Activitat adreçada a infants a partir de 5 anys. Places limitades. Inscripció prèvia a la Biblioteca, a partir del 2 de novembre. Cost del taller 1€

08.LlanesDel 21 de novembre al 8 de gener
RECOLLIDA DE LLANES. La Bufanda de la Iaia recull llanes durant tot l’any al CC. de la Geltrú per teixir bufandes, peücs, gorres… com a activitat solidària. Si en tens a casa i no saps què fer-ne dóna-les, aquests dies trobaràs un espai al racó Fet a mà de la Biblioteca.


Imagen1Del 21 de novembre al 8 de gener

EXPOSICIÓ: Amigurumis. L’amigurumi és una tendència o moda japonesa que consisteix a teixir petits ninos mitjançant la tècnica de croché o ganxet. En aquesta mostra trobareu personatges com Pokemons, Simpsons, Yoda… Són treballs de diverses mans que s’exposen per primer cop a la biblioteca.

Col·labora: Biblioteca de Santa Margarida i els Monjos

10.BufandaIaiaDimecres 23 de novembre de 17 a 19h
BUFANDING: La Bufanda de la Iaia. A càrrec de l’associació Amics de la Gent Gran. Durant tot l’any podeu trobar “La Bufanda de la Iaia” al Centre Cívic de la Geltrú on la solidaritat i l’artesania es troben, on es barregen l’amor per les labors tradicionals amb l’intercanvi generacional de coneixements.

Per donar a conèixer el racó Fet a Mà de la Biblioteca es fa una trobada bufandera oberta a tothom que vulgui apropar-se i prendre contacte amb el punt de mitja, siguin grans o petits, tant si és el primer cop com si ja se’n sap, hi haurà mans expertes que us ajudaran. Al final de la trobada l’associació farà una petita intervenció a l’espai.

Reeditem una guia de lectura on trobareu les novetats editorials dels darrers dos anys.

Súper 8