Nou treball dels Zebrass Marching Band

Nou treball dels Zebrass Marching Band

Enguany celebrem Festa Major diferent, però qualsevol festa que s’ho valgui vol música i d’això aquí en tenim. Vilanova i la Geltrú té bons músics, com és el cas de la banda ZeBrass Marching Band que dimarts 4 d’agost a les 19:30h a la plaça del Port presentaran el seu nou treball, Som pell.

El grup

ZeBrass, una nombrosa banda de músics vilanovins, juga amb ritmes de reggae, ska i jazz, identificats tots ells per l’amor que els seus membres tenen per la música jamaicana.

Nascuda l’any 2012, s’inspira en les bandes de carrer de New Orleans on les marching bands i la música acompanyen a la gent en tots els actes festius de la ciutat, per això és habitual veure’ls acompanyant cercaviles i altres festes.

FB IMG 1548151385777 e1548977878549 - Nou treball dels Zebrass Marching Band

La banda compta amb tot de músics de trajectòria contrastada i toquen en formacions reconegudes. Des de Manu Chao, Buhos, Muyayo Rif, Strombers, The Gramophone Allstars Big Band, a The Big Jamboree Muchachito Bombo Infierno, Fundación Toni Manero entre d’altres.

El seu repertori té quatre línies diferents: adaptació de cançons tradicionals, composicions pròpies, temes de música jamaicana i repertori de jazz tradicional de New Orleans. 

El nou disc

Som pell, el nou treball dels Zebrass Marchin Band, a banda de ser un disc ple de ritmes per ballar, té  un caràcter reivindicatiu i que mostra el compromís de la jove banda amb  la situació social que vivim.

I ho fan amb temes com ‘No els deixem’, sobre les fake news, ‘Segona vida’, sobre l’emergència climàtica o ‘Pantalles’ sobre l’addicció als dispositius mòbils. Tot d’una manera optimista i reflexiva que ens transporta fàcilment a la festa, a la música que enganxa i que ens fa bellugar.

El primer senzill del disc es va estrenar poc abans del confinament. Titulat ‘Himne de carrer’, el videoclip es va enregistrar durant una de les festes més conegudes de la ciutat, les comparses

Músics local a la biblioteca

Vilanova i la Geltrú està orgullosa dels seus músics i les biblioteques públiques tenim l’obligació de mostrar la realitat cultural de la ciutat on la música té el seu paper. 

3332.img3365860 - Nou treball dels Zebrass Marching Band

A més a més dels documents musicals d’artistes locals, disposem d’un compte d’Spotify on trobareu llistes de reproducció plenes de música de la nostra ciutat.

També procurem organitzar activitats musicals amb l’objectiu d’apropar la cultura  a la ciutadania i donar suport a les creacions locals.

I grups com els Zebrass també donen suport a les Biblioteques, participant sovint en les activitats musicals que organitzen com els Vermuts Musicals o fent-les servir com escenari pels seus espectacles.

Com per exemple, quan van enregistrar ‘La música dels llibres’ a la fonoteca de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell. 

Súper 8