Compositor del mes de juny

Compositor del mes de juny

Aquest mes de juny la Biblioteca Armand Cardona Torrandell proposa com a compositor del mes a Georges Bizet, mestre de l’art líric francès.

El compositor

Georges Bizet neix a París el 1838, i mor el 1838 a Bougival.

Molt autoexigent, la seva producció és escassa i compta amb moltes obres inacabades i retirades pel mateix compositor i només recuperades pòstumament.

bizet - Compositor del mes de juny

Nascut al si d’una família de músics, va ingressar al Conservatori de París amb només nou anys. La consecució el 1857 del prestigiós Gran Premi de Roma de composició li va permetre continuar la seva formació a Itàlia durant tres anys.

Al seu retorn a França va compondre les òperes Els pescadors de perles (1863) i La bella noia de Perth (1867), totes dues acollides amb fredor pel públic. No van córrer millor sort les dues obres que més han contribuït a la fama del compositor: la música d’escena per al drama L’arlesiana (1872), d’Alphonse Daudet, i sobretot la considerada obra mestra del teatre líric gal, Carmen (1875), el controvertit estrena del qual es diu que va precipitar la mort del compositor.

Algunes obres destacades…

Sinfonía en do mayor.
L’Arlésienne , suite nº 1 
Carmen selecció

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu totes aquestes obres de Georges Bizet.

J. Walquer