Novetats de Gènere Negre acabades d’arribar

Novetats de Gènere Negre acabades d’arribar

Darreres novetats de gènere negre a la Joan Oliva.

El fons especial de Gènere Negre i Policíac no para de créixer! En els darrers dies, hi hem incorporat un bon grapat de novel·les. A tall d’exemple, un n’oferim tres, que podeu consultar a continuació.

Dócil. Aro Sáinz de la Maza

Coberta de la novel·la negra Dócil, d'Aro Sáinz de la Maza

L’escriptor, editor i corrector barceloní Aro Sáinz de la Maza (1959) va publicar, poc temps abans del confinament, la tercera i, per ara, darrera novel·la de la sèrie Milo Malart.

L’estrena de la sèrie, l’any 2012, va arribar amb El asesino de la Pedrera, que tot just ara acaba de ser reeditada per Destino amb un nou títol: El verdugo de Gaudí.

Tot i que potser el títol original no va ser gaire afortunat i, per aquest motiu, el nou segell ha optat per rebatejar-lo, el primer llibre de la sèrie va suposar la menció especial del jurat del V Premi RBA de Novel·la Negra. I, segurament, aquest reconeixement va empènyer l’autor, quatre anys després, a publicar el segon volum: El ángulo muerto. Seguia així amb la idea original d’una tetralogia amb el polica judicial dels mossos d’esquadra Milo Malart com a protagonista.

A Dócil, Milo Malart és cridat a reincorporar-se al servei actiu, després d’unes vacances forçoses, per fer-se càrrec d’un crim múltiple. Lucas Torres ha aparegut xop de sang de dalt a baix en una comissaria. Només ha estat capaç de dir “tots són morts” i, seguidament, ha perdut el coneixement. La seva actitud en recuperar la consciència fa dubtar els investigadors del paper d’aquest home en l’assassinat: és també víctima o l’assassí?

Com en els anteriors llibres de la sèrie, la ciutat de Barcelona és l’escenari de la trama. En aquesta ocasió, la Barcelona posterior als atemptats a la Rambla l’agost de 2017.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • El verdugo de Gaudí. Volum 1 Sèrie Milo Malart. (Aladí)
  • El ángulo muerto. Volum 2 Sèrie Milo Malart (Aladí)
  • Dócil. Volum 3 Sèrie Milo Malart (Aladí)

Siete tumbas, un invierno. Christoffer Petersen

Coberta del llibre Siete tumbas, un invierno de l'escriptor Christoffer Petersen

D’entre les darreres novetats de gènere negre, hi destaquem també Siete tumbas, un invierno, de l’escriptor Christoffer Petersen.

Ambientada a l’illa de Groenlàndia, la més gran del món, aquest territori salvatge, remot i cobert de gel en tres quartes parts de la seva extensió va servir d’inspiració a Christoffer Petersen. L’autor hi va viure durant set anys i allà hi va començar a escriure.

El policia David Maratse protagonitza el llibre. No és un personatge nou per a l’autor. Ja havia aparegut en d’altres de les seves novel·les, però finalment ha decidit encetar amb ell una sèrie de novel·les policíaques. Siete tumbas, un invierno n’és el primer volum, tot i que ja n’ha escrit tres que encara no han estat traduïts al castellà.

La trama ens situa en una època de campanya electoral en aquest territori llunyà, depenent de Dinamarca. Està en joc el càrrec de primer ministre i els principals candidats són l’actual primera ministra, Nivi Winthers , i Malik Uutaaq. El joc brut polític i l’assassinat d’una adolescent faran plantejar si tot s’hi val per un vot…

No us podeu perdre aquest thriller. El seu autor va ser un dels escriptors convidats a la darrera edició de la BCNegra’20.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Siete tumbas, un invierno (Aladí)

No digas nada. Patricia Gibney

Coberta del llibre No digas nada, de Patricia Gibney

Finalitzem aquest repàs per algunes de les darreres novetats de gènere negre que han arribat a la biblioteca amb No digas nada.

El llibre és el cinquè volum de la sèrie de llibres protagonitzats per la inspectora Lottie Parker, una mena d’alter ego de l’escriptora irlandesa Patricia Gibney (1962). Tant la primera, en la ficció, com la segona, a la vida real, són vídues i mares de tres fills. Semblança que no sorprèn quan saps que Gibney es va refugiar en l’escriptura després de la repentina i prematura mort del seu home. Tot i la “coincidència”, Patricia Gibney reconeix que ni aquest ni cap altre personatge són una còpia exacta de cap persona real, malgrat que s’hi ha inspirat per donar-los forma.

La inspectora Lottie Parker viu a la ciutat fictícia de Ragmullin, en el cor d’Irlanda, joc de paraules a partir de la ciutat natal de Patricia Gibney, Mullingar. Confesa, però, l’autora que la seva ciutat és infinitament més tranquil·la que l’entorn inventat per al seu personatge.

A Ragmullin, la desaparició i posterior assassinat de l’estrella esportiva infantil, així com l’aparició del cos d’un nadó en les aigües del canal provoquen que Lottie Parker i el seu equip tornin a primera línia de la investigació.

No perdeu l’oportunitat de conèixer la inspectora Lottie Parker de la qual ja s’han venut més d’un milió d’exemplars a Estats Units, Regne Unit i Canadà.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Los niños desaparecidos. Volum 1 Sèrie Lotty Parker (Aladí)
  • Las chicas robadas. Volum 2 Sèrie Lotty Parker (Aladí)
  • El secreto perdido. Volum 3 Sèrie Lotty Parker (Aladí)
  • No hay salida. Volum 4 Sèrie Lotty Parker (Aladí)
  • No digas nadas. Volum 5 Sèrie Lotty Parker (Aladí)
Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl