Dia del llibre i la rosa, novetats adults

Dia del llibre i la rosa, novetats adults

Primer de tot dir-te que aquest any 2020, com molt bé saps, les circumstàncies que ens toca viure a nivell social són tan extraordinàries que la diada de Sant Jordi no es va poder celebrar com cada any el passat dia 23 d’abril, però això no impedeix que aquest mes de juliol celebrem un Dia del llibre i la rosa.

És per aquesta raó que les biblioteques de Vilanova se sumen a la iniciativa i t’ofereixen també una mostra de les últimes novetats que s’han adquirit. Hi trobaràs novel·les de diferents gèneres: gènere negre i policíac, històric… i, també, algun assaig.

Iniciem, doncs, el viatge per aquesta petita mostra de novetats! Comentar-te, però, que alguns dels exemplars encara no figuren al catàleg Aladí. No t’amoïnis, aviat hi seran! Dir-te també que alguns formen part de la biblioteca virtual, l’eBiblio, i que els pots demanar en préstec. És a dir, els trobes en format virtual.

Finalment, t’engresquem que facis una ullada a les nostres propostes!

A continuació, doncs, tens els trenta llibres d’autors i d’autores nacionals i estrangers que et proposem.

 • No estoy aquí. Anna Ballbona
 • Huellas del silencio. John Boyne
 • Matant el temps Lucy Caldwell

El primer capità. Enric Calpena

Coberta: El primer capità
Coberta: El primer capità

Enric Calpena, l’autor, ens endinsa en la personalitat de Hans Gamper.

La ciutat de Barcelona rep aquest jove suís que arriba en tren a l’estació de França i que per primera vegada en molt de temps se sent feliç. La ciutat bull d’activitat i com que ha trobat feina de comptable, ha decidit quedar-se. L’única cosa que troba a faltar és l’esport, ja que ell era campió de futbol a Suïssa. Però aquesta nova pràctica anglesa, tan de moda a Europa, no acaba de quallar a Barcelona. Tanmateix, la seva il·lusió i determinació per formar un bon equip i fundar un club no té límits. A finals de l’any 1899 es constitueix el Foot-Ball Club Barcelona. És més que un club ja que l’espai és un espai de llibertat i democràcia, on gent d’arreu s’expressa lliurement i on tothom se sent barceloní.

Ara només cal que el llegiu. La vida d’en Hans explicada per l’Enric Calpena paga la pena de llegir!

Catàleg Aladí

 • Chevalier, Tracy. Las mujeres de Winchester

Les cuques. Julià Guillamon

Coberta: Les cuques
Coberta: Les cuques

Primer estiu

L’ESCARABAT RINOCERONT

L’escarabat rinoceront és un escarabat de carrer. Se’n deuen fer més als boscos i als camps que no pas als carrers, i menys als carrers d’ara, encara que siguin carrers de poble. Però recordo que trencava la monotonia dels vespres, com l’oreneta que es despenja del niu, la ratapinyada que va a parar a terra o la papallona de nit, estàtica damunt d’una façana, inabastable, que sembla una gota de ciment que ha esquitxat la paret i hi ha fet una crosta.

L’escarabat de la patata, el merdac pudent… són alguns dels molts protagonistes que habiten aquest llibre dedicat a les cuques. Però no tinguis por, te’ls presenta d’una manera molt peculiar!

 • La sangre manda. Stephen King
 • Dones que no perdonen. Camilla Läckberg
 • Cumpliendo su destino. Stephanie Laurens

Márkaris, Petros. L’hora dels hipòcrites

Coberta: L’hora dels hipòcrates
Coberta: L’hora dels hipòcrates

‘La distància entre les dues portes és d’uns deu metres més o menys. L’Adrianí la recorre exactament en vint passes. Des de fa dues hores les mateixes vint passes, d’una porta a l’altra, i a cada gir la seva mirada ensopega amb la paret del davant. Tinc els ulls clavats en el seu anar i venir. Una mica més enllà la Mània i l’Uli conversen en veu baixa. Hi aniria de gust, al seu costat, per xerrar i calmar la meva angoixa, però és com si no pogués moure les cames, i no goso aixecar-me de la cadira. (…) —¿Per què li han de fer cesària? —li dic astorat. —Encara que l’hi facin, en Fanis és al seu costat —ens tranquil·litza la Mània.’

Amb l’anterior paràgraf comença la història de la novel·la de Petros Màrkaris.

Escrit en primera persona, el comissari Kostas Kharitos, el protagonista, és a l’hospital esperant el naixement del seu net, cosa que comportarà un canvi a la seva vida personal i també familiar. Però l’alegria d’aquest esdeveniment familiar es contraposa amb una trucada que li anuncia l’assassinat d’un famós empresari, un poderós hoteler conegut per les seves contribucions benèfiques.  No serà, però, l’únic. El comissari haurà d’investigar en les vides d’aquests personatges que semblen tan bons, tan amables, i també tan dedicats al proïsme per descobrir que…

 • La Maestra de Sócrates. Laura Mas
 • Mur fantasma. Sarah Moss
 • Sang a la neu. Jo Nesbø
 • Sangre en la nieve. Jo Nesbø
 • El abismo de Eros. Matteo Nucci

Mil besos prohibidos. Sonsoles Ónega Salcedo

Coberta: Mil besos prohibidos
Coberta: Mil besos prohibidos

El llibre s’inicia així:

‘CAPÍTULO 1. Aquella tarde del mes de septiembre, recién estrenado el otoño, ocurrió algo extraordinario en la Gran Vía de Madrid. La capital aparecía envuelta en la nobleza de la última luz del día. Costanza Mendiola, fiscal por oposición y abogada reciente en un bufete, había cogido un taxi para visitar a su cliente. Era banquero, pero no iban a verse en la sede del banco, sino en un apartamento clandestino. Ellos dos solos. Él exigía hacerlo así. —Prefiero que nos veamos en otro sitio —le dijo la primera vez que le escribió en un pósit amarillo la dirección de la Gran Vía.’

En aquest petit fragment es copsa la manera de narrar de l’autora i com també descriurà els diferents esdeveniments de la trama. De segur, però, que no et deixa indiferent!

Catàleg Aladí i eBiblio

 • Los Juguetes de la guerra. Carolina Pobla
 • La Hermana sol: la historia de Electra. Lucinda Riley. eBiblio
 • Sangre y hueso. Nora Roberts. eBiblio

Uns quants dies de novembre. Jordi Sierra i Fabra

Coberta: Uns quants dies de novembre
Coberta: Uns quants dies de novembre

A ‘Uns quants dies de novembre’, Jordi Sierra i Fabra ens transporta a l’època de postguerra. És novembre de 1951. En Miquel Mascarell ja ha deixat de ser inspector de policia, però en David Fortuny té una agència de detectius i li ofereix una feina. En Miquel,però, l’accepta.

I de què es tracta? Doncs bé, l’esposa d’un important agent del món de l’espectacle que està rebent amenaces de mort els contracta i els paga molt bé, però hi ha un canvi important l’endemà: es produeix un assassinat.

 • El Mensaje de Pandora. Javier Sierra
 • Tras las huellas de su padre. Danielle Steel
 • Solsticio de verano. Vivenca Sten

La noia del quadern. Bart Van Es

La història que relata Bart Van Es es basa en un fet real de la seva família. De fet, és també la història de la seva família. El seus avis van acollir durant l’ocupació nazi la Lien, una nena jueva. La van ajudar a créixer talment com si fos la seva filla, però un cop acabada la guerra es va interrompre la comunicació. En primer lloc, què havia passat amb la Lien? I, en segon lloc, per què no es podia dir el seu nom a les reunions familiars? Finalment, l’autor investiga aquella època, un dels períodes més foscos de la societat holandesa de la meitat del segle XX i hi trobarà aquella nena, l’edat de la qual és de més de vuitanta anys.

‘… Tot i això, sé que aquesta dona es va criar amb el meu pare, que va néixer als Països Baixos immediatament després de la guerra. Havia format part de la meva família, però ja no n’era. Es va enviar una carta, i una connexió es va trencar. …’

 • El Largo sueño de Laura Cohen. Mercedes de Vega

Desigem que aquest Dia del llibre i la rosa, encara que sigui fora de data oficial, serveixi per conèixer les últimes novetats que s’han editat durant aquests dos darrers mesos.

I per acabar, no et perdis aquestes fantàstiques i sorprenents històries!

Feliç dia i, també, felices lectures!

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch