Novetats mensuals d’infantil i d’adults

Novetats mensuals d’infantil i d’adults

Després de dos mesos sense poder oferir-te les novetats mensuals d’infantil i d’adults, aquest mes de juny ja les tornem a tenir. Encara que no les puguis fullejar perquè no estan exposades, te’n fem cinc cèntims!

En primer lloc, et parlarem

Infantil

En aquest cas és un magnífic àlbum il·lustrat, El gran llibre de les flors. I què hi trobaràs? El títol ja respon la pregunta, oi? Ara que es parla tant de la biodiversitat, de la natura, del nostre planeta… és un bon moment per gaudir de tot el que ens ofereix la flora que ens envolta i la que tenim més llunyana.

Coberta: El gran llibre de les flors
Coberta: El gran llibre de les flors

Descobriràs tot tipus de plantes amb flors de colors brillants, carnívores, estranyes i meravelloses de tot el món i et sorprendràs de les curiositats que amaguen.

Què mengen les plantes carnívores? Quant de pes poden aguantar les fulles del nenúfar gegant? Els cactus floreixen? Puc tenir flors a casa sense jardí? I els arbres, també tenen les seves flors? Trobaràs les respostes a aquestes preguntes tan espinoses i a moltes més a l’interior. També podràs jugar a buscar i trobar en les imatges un bulb especial.

Amb unes magnífiques il·lustracions de flors, de plantes, dels animals que les habiten… viatjaràs per aquest fascinant món natural.

Detall d’orquídees
Detall d’orquídees

En segon lloc, seguim amb

Adults

Aquest mes de juny et presentem la darrera novel·la de Joël Dicker, El enigma de la habitación 622.

Títol i nom de l’autor
Títol i nom de l’autor

‘(…) ¿Sabe por qué el amor es un juego tan complicado? – No, señor. -Porque el amor no existe. Es un espejismo, un concepto mental. O, si lo prefiere, el amor solo existe potencialmente si no se concreta. Es una emanación del pensamiento hecha de esperanza, de espera y de proyecciones. (…)

Joël Dicker és el personatge principal de la història. És ell mateix qui escriu els fets, gairebé com si fos una autobiografia. Escrit en primera persona permet una narració àgil en la qual explica l’ofici d’escriure i la relació amb el seu editor. Especialment rellevant el fet de trobar literatura dins la literatura.

La trama

AL39389 - Novetats mensuals d'infantil i d'adults

En primer lloc, ens situa a Ginebra, ciutat on viu i on ocorre un fet que el duu a marxar uns dies de la ciutat. A l’hotel es trobarà amb l’Scarlett, una noia que també hi arriba per uns dies de vacances, amb la qual reiniciarà una investigació no resolta de l’assassinat d’un banquer en el mateix hotel on s’ostatgen. L’habitació 622 no existeix i aquest fet és el que els encurioseix a seguir endavant. A causa d’aquest interès comú s’estableix una molt bona relació entre aquests dos personatges i com a resultat, cal dir que aconsegueixen el seu propòsit.

En segon lloc, el tempo de l’acció és ràpid, ocorre durant quinze dies.

I per acabar dir que hi ha tots els ingredients necessaris per obtenir un bon resultat: un assassinat, una relació amorosa furtiva, un enamorament fugisser, la banca suïssa, la mentida, l’enveja… tot un reguitzell de passions i de sentiments contradictoris.

Sobretot dir que Dicker aconsegueix teixir un seguit de complicitats que no deixa indiferent. I, realment, què va passar aquella nit al Palace de Verbier?

logo blog genere negre AMB LLETRES 1 - Novetats mensuals d'infantil i d'adults

‘ (…) Una serie de golpes lo interrumpieron de pronto a media frase. Hubo un breve silencio, luego los golpes se repitieron. Scarlett estaba llamando a la puerta de mi despacho. Alcé los ojos del ordenador y en el acto interrumpí mi novela, dejó de llover, el suelo nevado del parque Bertrand volvió a ser una moqueta, los árboles desnudos y amedrentadores desparecieron y mi despacho recuperó su aspecto.’

Imarge Joël Dicker - Novetats mensuals d'infantil i d'adults

L’autor

Joël Dicker viu a Ginebra, ciutat on va néixer. La seva incursió a la literatura s’inicia amb Els últims dies dels notres pares, 2010, amb el qual va guanyar el Premi dels Escriptors Ginebrins, amb només vint-i-cinc anys. A continuació, dos anys després, apareix La veritat sobre el cas Harry Quebert, 2012, amb què guanya el Premi Goncourt des Lycéens. Segueix amb El llibre dels Baltimore, 2015 i La desaparició de Stephanie Mailer, 2018.

Pots trobar els llibres de Joël Dicker i fer el préstec a l’

eBiblio

El llibre dels Baltimore, El libro de los Baltimore, La desaparició de Stephanie Mailer, La desaparición de Stephanie Mailer, El tigre, La veritat sobre el cas Harry Quebert, La verdad sobre el caso Harry Quebert i El enigma de la habitación 622.

i també al

Catàleg Aladí

Desitgem que les novetats mensuals d’infantil i d’adults que t’hem proposat t’agradin.

Goldfinch