Novetats per a infants ben interessants!

Novetats per a infants ben interessants!

Les biblioteques de Vilanova et proposem tres novetats per a infants ben interessants de temes molt diferents.

LA CARTA DE LA SENYORA GONZÀLEZ

Sergio Lairla i Ana G. Lartitegui (il.lustració)

I2

L’editorial A buen paso ha recuperat aquest àlbum editat per primera vegada fa 20 anys.  Aquesta obra va ser Premi al Millor Llibre de la Feria del Libro de México,l’any 2000 i va obtenir la menció d’Honor als Premis Los Especiales a la Orilla del Viento del Fondo de Cultura Económico, l’any 1999.

Coberta: La carta de la senyora Gonzàlez
Coberta: La carta de la senyora Gonzàlez

Primerament, l’àlbum ens explica el viatge de la carta d’amor que escriu la Sra. González al Sr. Laira. Aquesta és una carta molt especial, perquè com bé diu la Sra. González “cal posar molta atenció als detalls”.

Més endavant, el relat fa el seguiment de la carta i anem veient com aquest viatge es transforma en una aventura fantàstica fins que la carta arriba a mans del seu destinatari.

Aquest és un àlbum curiós i sorprenent d’esdeveniments que es van encadenant i són conseqüència de l’anterior. És molt important anar-nos fixant en les magnifiques il·lustracions ja que tenen una relació important amb el text.

Finalment dir que es tracta d’un llibre per llegir en companyia dels infants per anar desxifrant la simbologia i els elements surrealistes en el viatge d’una carta ben especial.

DINOLÀNDIA. MIRA, BUSCA…TROBA! UN LLIBRE PREHISTÒRIC PER COMPTAR

I1 (llibre-joc)

En primer lloc, t’agraden els dinosaures?

En segon lloc, creus que tens bona vista?

Doncs bé, en aquest llibre de gran format descobriràs centenars de dinosaures de tota mena, enormes i diminuts, tranquils i ferotges….però sempre difícils de trobar!

A més tant els infants com els adults tindran l’oportunitat d’avaluar la seva habilitat per observar i per comptar.

MIGRANTS. Issa Watanabe

I1

L’Organització Internacional de la Migració (OIM) ens diu que al món hi ha més de 258 milions d’immigrants. Aquest és un fet que no deixa indiferent.

En aquest llibre, Issa Watanabe ha narrat una situació real només amb imatges: l’angoixa de les persones durant aquest viatge forçat per buscar una vida millor.

Les il·lustracions amb molta força  són commovedores, però alhora boniques, on es veuen els animals caminant, silenciosos, tristos, angoixats i sempre amb la constant companyia de la mort. Són escenes, però, que anem veient massa sovint als diaris o televisions.

Per acabar, a la contracoberta, trobem escrites aquestes paraules que no s’haurien d’oblidar mai quan es parla de la migració forçosa de persones.

Migrants, refugiats, desplaçades, bombardejos, violència, guerra, fam, por, èxode, camps, nens, nenes, orfes, pasteres, rescats, ofegats, fronteres, il·legals, apàtries, desaparegudes, crisis humanitària, drets humans….Silenci!!

Esperem que aquestes novetats per a infants que t’hem proposat et siguin útils i que, per suposat, t’agradin!

Goldfinch