20 anys de White Pony

20 anys de White Pony

Aquest mes de juny es celebren els 20 anys del disc ‘White Pony‘ de Deftones, que va ser el tercer disc dels californians

Publicat l’any 2000, el disc va suposar un canvi a la carrera de la banda, que fins aleshores estava etiquetat dins el corrent de denominada nu metal (on hi havia grups com Linkin Park o Limp Bizkit).

El disc

L’acollida dels seus dos àlbums anteriors, ‘Adrenaline’ i ‘Around the Fur’ havia estat molt bona dins els cercles del rock dur, però amb White Pony els de Sacramento van deixar de costat els acords simples i els cors massius i van deixar-se influir per estils com el new-wave, el hardcore o l’electrònica. 

la creació de White Pony va donar com a resultat, un disc molt més líric i atmosfèric. Chino Moreno, el cantant, va començar a donar suport com a guitarrista i van incorporar al Frank Delgado, teclista, com a membre fix del grup. 

El primer senzill va ser ‘Back to School’, potser la cançó del disc més comercial i propera als seus treballs anteriors. Aquesta decisió de la companyia discogràfica amb la qual no estaven d’acord els membres del grup que preferien el tema ‘Feticeira’. 

Un altre tema destacat va ser ‘Passenger’ on va col·laborar Maynard James Keenan, cantant de Tool. Al blog trobareu més informació sobre aquest altre grup

El disc es va convertir en el més venut de la història del grup, ja que va arribar al número 3 del Billboard i van guanyar un Premi Grammy a la Millor Actuació Metal per ‘Elite’.

El grup

Deftones es va formar a la ciutat de Sacramento (Califòrnia) i inicialment estava format per Chino Moreno (veu i guitarra), Stephen Carpenter (guitarra), Abe Cunnigham (batería) i Chi Cheng (baix). Cheng va tenir un terrible accident de trànsit el 2008 i va quedar en coma fins que va morir l’abril de 2013. L’actual baixista del grup és en Sergio Vega. 

Fotografia dels components de Deftones
Fotografia dels components de Deftones

Carpenter, Cunnigham i Moreno es van conèixer a l’Institut i són músics autodidactes. Cheng es va unir al grup més tard, però la formació va restar estable fins a l’accident i mort del músic.

Deftones va publicar el seu primer llargar durada l’any 1995, ‘Adrenaline’. El disc va tenir bastant èxit gràcies a una extensa gira i la promoció a Internet. Una cançó que no va entrar al disc ‘Teething’ es va incloure a la banda sonora de la pel·lícula ‘El cuervo: ciudad de ángeles’ i van aparèixer a la pel·lícula tocant la cançó.

Des de la seva formació, la banda ha llançat vuit àlbums d’estudi, dos EP, un àlbum recopilatori i onze senzills que han fet que tinguin un disc d’or i tres discos de platí.

Dintre del seu estil musical, els Deftones sempre han mostrat especial interès per l’experimentació i per això se’ls denomina els ‘Radiohead del metal’. 

20 anys

Per celebrar aquests 20 anys del disc White Pony de Deftones, el grup va celebrar un esdeveniment virtual el passat 20 de juny al seu canal de YouTube. A més a més, han anunciat una reedició especial del disc i que estan preparant material per un nou àlbum.

Per acabar, recordar-vos que a les Biblioteques de Vilanova trobareu aquests i altres discos de Deftones

Súper 8