Tria de novetats de gènere negre

Tria de novetats de gènere negre
Darreres novetats editorials de gènere negre

Com molts de vosaltres ja sabeu, la biblioteca Joan Oliva i Milà disposa d’un fons especial amb un gran nombre de lectors. Estem parlant del fons especial de Gènere Negre i, per aquest motiu, cada setmana la col·lecció de novel·la negra i policíaca creix amb les darreres novetats editorials. A tall d’exemple, un oferim a continuació tres dels darrers títols que han arribat a la biblioteca.

Sangre en la nieve. Jo Nesbø

Coberta de la darrera novel·la de Jo Nesbø, Sangre en la nieve.

A l’escriptor Jo Nesbø (Oslo, 1960) no li cal gaire presentació. És un dels autors de gènere negre més llegits arreu del món i, en bona part, gràcies a la sèrie de llibres protagonitzats per l’inspector Harry Hole. L’any 1997 va veure la llum el primer dels títols, El ratpenat/El murciélago, guardonat amb alguns dels més prestigiosos premis del gènere. Des de llavors, la sèrie acumula ja dotze novel·les i milions de fidels lectors.

Aquest 2020, Nesbø publica nova novel·la, Sangre en la nieve, però per a sorpresa d’alguns, canvia de protagonista. Deixa de banda Harry Hole per endinsar-se en la ment d’un sicari: Olav Johansen.

Olav Johansen és un home comú, maldestre fins i tot en alguns aspectes de la seva vida, però amb una qualitat excepcional: matar.

Treballa per a un “capo” de la droga. Fins aquí, tot més o menys “normal”. El problema comença quan Johansen s’enamora de la dona del “capo” i, a la vegada, rep l’encàrrec d’assassinar-la.

Jo Nesbø ha volgut fer, en aquesta nova novel·la, un homentatge a alguns dels autors del gènere dels anys cinquanta i seixanta que més admira. Per exemple, Jim Thompson i Knut Hamsun.

Disponibilitat en els catàlegs:

La noche del mal. Éric Giacometti i Jacques Ravenne

La parella d’escriptors francesos formada per Éric Giacometti i Jacques Ravenne fa anys que escriu a quatre mans. A França són bastants coneguts per la sèrie de novel·les policíaques, amb rerefons maçònic, protagonitzada pel comissari Antoine Marcas.

Coberta del volum dos de la Trilogia Sol negro, La noche del mal.

Posteriorment, han iniciat una trilogia anomenada Sol negro, de la qual a casa nostra ja han publicat els dos primers volums: El triunfo de las tinieblas i La noche del mal.

La trilogia la podem encabir dins del gènere del suspens i del thriller històric, amb molta acció i aventures.

Les novel·les, ambientades a la Segona Guerra Mundial, s’endinsen en la creença per part d’alguns membres de les SS nazis dels poders màgics de quatre relíquies ancestrals. En el segon i darrer volum, que ja podeu agafar en préstec a la biblioteca Joan Oliva, els nazis i els serveis secrets britànics competiran per ser els primers a trobar una esvàstica sagrada.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • El triunfo de las tinieblas. Trilogia “Sol negro” 1 (Aladí)
  • La noche del mal. Trilogia “Sol negro” 2 (Aladí)

1793. Niklas Natt Och Dag

Coberta de la novel·la de gènere negre 1793

Niklas Natt Och Dag (Estocolm, 1979) va debutar l’any 2017 amb aquest thriller històric ambientat a la Suècia de finals del segle XVIII. La novel·la ha estat un èxit de vendes a tot Europa i va ser considerada el Millor Llibre de l’Any a Suècia i el Millor Debut segons l’Acadèmia Sueca de Novel·la Negra.

L’autor pertany a una de les famílies nobles més antigues de Suècia. Aficionat a la lectura des de ben petit, no ha arribat a l’escriptura per casualitat ja que durant quinze anys ha excercit com a perodista.

L’èxit d’aquesta primera novel·la el va portar a participar en l’edició 2020 de la BCNegra.

1793 té una parella de personatges protagonistes: Per una banda, Mickel Cardell, un veterà de la guerra contra Rússia. I, per una altra banda, l’advocat Cecil Winge. Ambdós seran els encarregats de la investigació ja que un cos terriblement mutilat ha aparegut en un lloc d’Estocolm. El crim ha estat tan brutal que no només hauran d’identificar l’assassí, sinó també la víctima.

Natt Och Dag ja ha publicat a Suècia la segona part: 1794, així que no dubtem que arribarà a casa nostra ben aviat. Té prevista una trilogia (el tercer llibre se’n dirà 1795) amb la mateixa parella protagonista.

Disponibilitat en els catàlegs:

Si us agrada la novel·la negra i policíaca, no deixeu de fer una ullada al nostre blog.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl