Novetats de Cinema

Novetats de Cinema

El fons audiovisual de les biblioteques és ampli i són molts els usuaris fidels que l’agafen en préstec. Així que avui, fem cinc cèntims d’algunes de les darreres novetats de cinema que hi podeu trobar. Hi ha per a tots els gustos!

Novetats de cinema, avui en el blog!

El día que vendrá

Pòster del film El día que vendrá

Per començar, destaquem un film britànic dirigit pel realizador James Kent el passat 2019. Potser no gaire conegut pel gran públic, Kent ha dirigit un bon nombre de sèries per a televisió. Inside Men (2012) n’és un exemple. Però també ha dirigit alguns llargmetratges, com ara, Testamento de juventud (2014) .

El día que vendrá és una cinta ambientada l’any 1946, a l’Alemanya de postguerra dividida en 4 zones per les forces aliades. Fins allà viatja la dona d’un oficial britànic (Keira Knightley), encarregat de l’administració i la reconstrucció de la ciutat d’Hamburg.

L’oficial (Jason Clarke) s’ha instal·lat a la casa d’un arquitecte alemany vidu (Alexander Skarsgård) i la seva filla adolescent. Tot i que amb la llei a la mà, podria fer fora la família de la seva residència, inesperadament decideix que tots plegats hi convisquin.

La tensió i els retrets mutus, ja que ambdues famílies han perdut éssers estimats en el conflicte bèl·lic, donaran pas a d’altres emocions igual d’intenses.

Tràiler de la pel·lícula El día que vendrá
Disponibilitat en el catàleg:

Nosotros

Pòster del film Nosotros

En segon lloc, destaquem d’entre les novetats de cinema la cinta de terror Nosotros. Es tracta de la segona cinta dirigida pel nord-americà Jordan Peele.

Peele era conegut fonalmentalment en l’esfera nord-americana per la seva faceta com a actor còmic. No obstant això i per a sorpresa de molts, el passat 2017 va irrompre exitosament com a director del film de terror Déjame salir. La pel·lícula va ser guardonada amb l’Òscar al Millor Guió Original.

El 2019 va dirigir Nosotros, una cinta que també podem encabir en el gènere de terror i que tampoc no va deixar ningú indeferent. I és que les dues pel·lícules de Peele tenen en comú que el director va triar aquest gènere com a instrument per a la denúncia social. En el cas de Déjame salir, amb un clar missatge racial.

Nosotros està protagonitzada per l’actriu Lupita Nyong’o (que interpreta Adelaide), en el paper d’una mare de família acomodada, amb el seu marit i dos fills. Tot comença amb un innocent cap de setmana a la platja, molt a prop d’on Adelaide passava les vacances quan era petita. Un viatge ordinari que despertarà un trauma infantil… A partir de llavors, el terror, els esglais, la crítica social i el característic sentit de l’humor del realitzador estaran garantits.

Tràiler de Nosotros
Disponibilitat en el catàleg:

Las herederas

Las herederas, pòster de la pel·lícula

En tercer lloc i ja per acabar, parlem de Las herederas, una pel·lícula de la no gaire coneguda indústria cinematogràfica paraguaiana.

El primer llargmetratge del realitzador Marcelo Martinessi va fer història aconseguint diversos premis en el Festival de Cinema de Berlín 2018. El Premi Especial del Jurat i a la Millor interpretació femenina, per a Ana Brun, per exemple. Tot i això, la cinta no va passar desapercebuda al seu país, però fonamentalent per la seva temàtica LGTBI. L’amor entre dues dones no va agradar gens ni mica les altes esferes conservadores del país que van amenaçar, fins i tot, amb el boicot.

La pel·lícula està protagonitzada per les actrius Ana Brun (Chela) i Margarita Irún (Chiquita) que donen vida a dues dones de mitjana edat que, des fa més de trenta anys, mantenen una relació sentimental.

Són filles de famílies benestants d’Asunción i han viscut sense necessitat de treballar. Quan la situació econòmica empitjora, vendre els seus béns passa a ser una solució temporal. Tot se’n va en orris quan la Chiquita entra a presó pels deutes. A partir d’aquest moment, la Chela haurà d’agafar les regnes de la seva vida i posarà en marxa un servei casolà de taxi per a senyores grans.

Tràiler de Las herederas
Disponibilitat en el catàleg:

Funny Girl