Obrim les inscripcions per als clubs de lectura!

Obrim les inscripcions per als clubs de lectura!

Com ja és tradició al mes de setembre, obrim les incripcions per als clubs de lectura de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

Per a la temporada 2021-2022, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú ofereix una oferta d’allò més variada. Hi podeu trobar clubs de lectura per a totes les edats i per a tots els gustos. A banda dels clubs més tradicionals, us podeu inscriure al projecte LiceuBib (club d’escolta d’òpera) o al grup de Lectures en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual. A més a més, la novetat d’enguany és el Club de lectura per a joves…TAMBÉ LLEGIM! Aquest nou club s’adreça a estudiants d’ESO i té com a objectiu per una banda, promoure la lectura entre els joves de secundària i, per una altra banda, descobrir propostes interessants per als aficionats.

Clubs de Lectura 2021-2022
Clubs de Lectura 2021-2022

Comencem per l’oferta de la biblioteca Joan Oliva i Milà que, aquesta nova temporada, ofereix cinc clubs de lectura i recupera el Club de Cinema. Per tal de complir les mesures Covid, les trobades dels clubs amb més inscrits es duran a terme a la sala noble de la Casa Olivella.

Biblioteca Joan Oliva i Milà

 • Club de Lectura La Crisàlide a càrrec de l’escriptora vilanovina Maria Rosa Nogué. Un dimecres al mes i la data d’inici serà el dimecres 20 d’octubre a les 17.30h.
 • Club de lectura L’Oliva Negra a càrrec de l’especialista en gènere negre Xavier Borrell. Els membres del club es troben un dijous al mes i la data d’inici serà el dijous 14 d’octubre a les 17.30h.
 • Club de lectura en Francès (nivell intermig-alt) a càrrec d’Esther Bruna, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG. Els membres del club es troben un dimarts al mes a les 16.30h. La primera sessió tindrà lloc el dia 26 d’octubre.
 • Club de Lectura Fàcil en Francès (nivell inicial) a càrrec d’Esther Bruna, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG. Els membres del club es troben un dimarts al mes a les 16.30h. La primera sessió tindrà lloc el dia 19 d’octubre.
 • Club de Lectura Fàcil en Català a càrrec de Lourdes Escrigas, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG, en col·laboració amb el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú. La primera sessió serà el dia 8 de novembre a les 16.30h.
 • Club de Cinema a càrrec de Cristina Suriol, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG. S’adreça a aficionats al cinema que vulguin comentar aquells referents del gènere que s’aniran visionant al llarg de la temporada. Les trobades seran els dimarts a les 16.30h i la primera sessió tindrà lloc el dimarts 5 d’octubre.

Clubs de Lectura i de Cinema per a tothom!

Seguim amb els clubs que oferim des de la biblioteca Armand Cardona Torrandell. També són cinc clubs de lectura que, com a novetat, inclouran en aquesta nova temporada el Club de lectura per a joves…TAMBÉ LLEGIM! Com en el cas anterior i, per tal de garantir la seguretat de tots els participants, les trobades tindran lloc a la Sala d’Actes de la biblioteca.

Biblioteca Armand Cardona Torrandell

 • Club de lectura per a joves… TAMBÉ LLEGIM! a càrrec de Laura Jacas, professora de Llengua Catalana i Literatura i especialista en literatura juvenil. S’adreça a estudiants d’ESO amb ganes de llegir i descobrir noves propostes literàries. El club es trobarà el primer dissabte de cada mes a les 17h. La primera trobada serà dissabte 6 de novembre.
 • Club de lectura d’Adults a càrrec de l’escriptora vilanovina Mercè Foradada. El club es troba un dissabte al mes a les 17.30h. Primera trobada dissabte 25 de setembre.
 • Club de lectura en Anglès a càrrec d’Alba Ayedo, graduada en educació amb especialització en llengua anglesa. S’adreça a joves i adults que vulguin practicar la lectura en anglès. Les trobades són un dissabte al mes, iniciant-se el dissabte 9 d’octubre a les 17h.
 • Club de lectura de Ciència-ficció a càrrec de Victòria Ortiz, especialista en el gènere. El club es troba un dilluns al mes a les 18.30h. Primera trobada el dilluns 13 de setembre.
 • Club de lectura ‘Llegir el teatre’ a càrrec de Josep Ma. Teixell, dramaturg. És una proposta que s’adreça a les persones que els agrada el teatre i combina la lectura amb el visionat d’algunes de les obres tractades. El club es troba un dijous al mes a les 18h. La primera trobada serà el dijous 21 d’octubre.

LiceuBib i les Lectures en Veu Alta complementen l’oferta de la temporada 2021-2022

A més a més d’aquests cinc clubs, la biblioteca Armand Cardona Torrandell ofereix, per una banda, la nova temporada de LiceuBib i, per una altra banda, una nova edició de Lectures en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual.

 • LiceuBib a càrrec d’Isabel Pla, música i professora de l’Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. Acció pensada per conèixer les obres que es representaran al Gran Teatre del Liceu al llarg de la temporada 2021/22. La primera xerrada (War Requiem de Benjamin Britten) tindrà lloc el divendres 22 d’octubre a les 18h. Amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
LiceuBIB Imatge - Obrim les inscripcions per als clubs de lectura!
 • Lectures en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual. Persones col·laboradores amb la biblioteca llegiran en veu alta relats curts, per gaudir de la literatura a través de l’escolta. Trobades mensuals; primera trobada dissabte 23 d’octubre a les 17.15h. En col·laboració amb l’ONCE de Vilanova i la Geltrú.
Logo de les sessions de Lectura en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual
Lectures en Veu Alta

Avui, dia 6 de setembre, obrim les inscripcions de la majoria d’aquestes propostes. Si hi esteu interessats, passeu per les biblioteques per incriure-vos-hi! I recordeu que en el nostre blog, hi podeu trobar informació puntual sobre els clubs de lectura al llarg de tot l’any.

Funny Girl