Beastie Boys: el libro

Beastie Boys: el libro

I quin llibre! Beastie Boys: el libro son gairebé 600 pàgines per resumir l’apassionant història de Mike D, Ad-Rock i MCA, els Beastie Boys, la banda de Nova York que va canviar les regles del Hip Hop a finals dels anys ‘80.

El llibre

Coberta del llibre Beastie Boys: El libro

Adam Horovitz i Mike Diamond, ja que Adam Yauch va morir l’any 2012, van escriure el llibre com a homenatge al seu company, al que consideren el motor del grup.

Els Beastie Boys eren adolescents quan van començar a la música, primer inspirats en el hardcore i el punk, doncs eren fans de The Clash i Bad Brains, fins al moment que es van enamorar del rap de Run- Dmc.

Després van conèixer el productor Rick Rubin i al manager Russell Simmons, que van crear el segell Def Jam i els van catapultar a l’èxit amb el seu primer treball ‘Licensed to Ill’

Al llibre dels Beastie Boys, Horovitz i Diamond ens ofereixen una multitud de relats hilarants sobre els canvis d’estil del grup o les seves col·laboracions.

Però també parlen del que no van fer bé, com desfer-se de la primera bateria del grup Kate Shellenbach o algunes lletres bastant masclistes.

Els Beastie Boys ha tingut una influència irrefutable en la cultura popular. Tan peculiar i eclèctic com la banda, aquest llibre no té res a veure amb unes clàssiques memòries musicals.

Fotografia del grup Beastie Boys als anys '80

Per començar trobem des de fotos insòlites, il·lustracions originals o llistats de cançons fins a escrits d’altres personalitats i amics com Amy Poehler, Wes Anderson, Colson Whitehead o Spike Jonze, amic i autor de diversos dels seus videoclips.

El documental

El llibre es va publicar l’any 2018 a EE:UU i Horovitz i Diamond van fer una minigira de presentacions a diversos teatres. Per la darrera ‘actuació’ els dos músics van demanar al seu amic Spike Jonze que preparés la posada en escena i l’enregistrés. 

Així va sorgir el documental que s’ha estrenat recentment a la plataforma Apple TV+ ‘Beastie Boys Story’.

Sobre l’escenari, Horovitz i Diamond fan un homenatge al seu amic i company mort i deixen un testimoni generacional difícil d’igualar per ningú que formi part de la Generació X. Pel que expliquen, per com ho expliquen i pel sentit de l’humor que tenen.

Per acabar, teniu més articles sobre els Beastie Boys aquí.

Súper 8