Club de cinema a la biblioteca Joan Oliva!

Club de cinema a la biblioteca Joan Oliva!

Durant els mesos de febrer, març, abril i maig es duen a terme les sessions del club dedicades al cinema.

La temporada s’ha iniciat el mes de febrer amb la pel·lícula…

Caràtula El silencio de la ciudad blanca
Caràtula El silencio de la ciudad blanca

El silencio de la ciudad blanca és una adaptació del best-seller d’ Eva García Sáenz de Urturi (trilogia de la Ciudad Blanca) dirigida per Daniel Calparsoro i protagonitzada per Javier Rey, Belén Rueda, Aura Garrido i Manolo Solo.

Un film ple de simbologia i història que ens situa a la ciutat de Vitòria. L’adaptació cinematogràfica no ha agradat, però sí que ho ha fet l’actuació de Javier Rey, Aura Garrido i, sobretot, Manolo Solo conegut per la seva participació a Tarde para la ira, pel·lícula que ja es va tractar anteriorment en el Club de Cinema.

El silencio de la ciudad blanca

La pots trobar al Catàleg Aladí.

El mes de març, s’ha parlat sobre…

Caràtula La por
Caràtula La por

La Por és una adaptació del llibre M escrit per Lolita Bosch. Qui dirigeix és en Jordi Cadena i Casanovas i els protagonistes d’aquesta delicada història sobre el maltractament en el nucli familiar són Igor Szpakowski, Roser Camí (destacada actriu de teatre catalana) i Ramon Madaula.

Una pel·lícula candidata a diferents Premios Goya i Premis Gaudí, sent per Ramón Madaula el Premi Gaudí al millor actor secundari.

Si en una cosa vàrem estar d’acord tots els participants del club és que de manera minimalista s’explica una història molt dramàtica amb un ambient angoixant.

La por

Al Catàleg Aladí, hi és.

El mes d’abril, la pel·lícula triada a comentar és…

Caràtula La directora de orquesta
Caràtula La directora de orquesta

La directora de orquesta és un film holandès biogràfic ( també hi ha la novel·la) sobre el somni d’ Antònia Brico que amb 24 anys el que vol és ser directora d’orquestra.

La principal crítica a aquesta pel·lícula és que davant una reivindicació de caire feminista la protagonista s’ajusta als canons de bellesa femenins i que els personatges masculins són simples i tòpics, crítica que dona per debatre.

Sigui com sigui, el films ens descobreix la realitat viscuda per qui va arribar a ser la primera dona en dirigir una orquestra i tots els entrebancs tant personals com laborals que s’hi va trobar.

La directora de orquesta

És al Catàleg Aladí.

I per acabar la temporada, el mes de maig amb…

Caràtula El padre
Caràtula El padre

El padre, nominada i guanyadora de diversos premis internacionals com els Premis de Cinema Europeu, els Premis Guldbagge (Suècia), els Globos de Oro i els Premis Òscar, gràcies a la interpretació d’Anthony Hopkins i els guionistes Florian Zeller i Christopher Hampton.

El protagonista, un home de 80 anys que vol viure sol i a la seva manera rebutja tota ajuda externa per cuidar-lo, davant una filla que cada vegada és més conscient que el seu pare comença a patir problemes de memòria que el porten cada vegada més a confondre el seu passat i la seva realitat.

El padre

La trobaràs al Catàleg Aladí.

Desitgem que aquesta tria cinematogràfica entusiasmi els assistents a les sessions del club de cinema!

Goldfinch