Maleït planeta blau

Còmic recomanatUn superhome fumador i borratxo que sembla més fruit del realisme brut que del realisme màgic. Joves avorrits que s’entretenen matant zombies o que fugen a la Terra camí de Mart. Aquesta és la presentació de l’argument del còmic Maldito Planeta Azul que ens porta temes com l’amor adolescent a través d’un ambient de melancolia i acció dels seus personatges.

Però per sobre de qualsevol rastre s’alça la veu d’un autor que ens parla del tedi juvenil i l’anhel de felicitat, en qualsevol època i en qualsevol lloc, amb una saviesa i un humor nous.

L’autor colombià Joni B, considerat un dels noms claus de la nova historieta latinoamericana, acudeix a personatges clàssics del còmic popular, com els superherois o els zombis, però que són només una mera excusa per mostrar una joventut desencantada de la societat, amb una profunda crisi de valors i sumits en un profund avorriment existencial del qual només surten recorrent al alcohol, les drogues i la violència.
 

Història gràfica de Joni B

Però el gran valor de Maldito Planeta Azul està en el fet de que l’autor aconsegueix trenar les històries amb un especial humor negre i corrosiu, amb herois amb pocs ideals, panxuts, i fins i tot drogoaddictes, on l’eterna lluita del bé i del mal es difumina. Aquest còmic, que està aquesta setmana com a novetat a la biblioteca, és una lectura necessària i aconsellable per treure una mica per dins dels convencionalismes que ens envolten.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello