Educar als pares de adolescents

Llibres

escolaparesL’adolescència és una època de construcció i d’evolució en una etapa meravellosa de la vida a on els pares han d’acceptar que els seus fills han crescut, i els adolescents han d’entendre que encara no han arribat a la seva edat adulta. Els seus anhels principals són sentir-se estimats, acceptats, compresos i respectats i la responsabilitat dels progenitors serà transmetre estima i menys autoritat. Aquests són els trets bàsics que s’ha de complir per aconseguir una etapa adolescent sense ensurts i equilibrada.

Pel contrari, en aquesta etapa tan delicada de creixement cal no caure en l’educació a distància, ni evidentment en l’absència, caldrà posar normes i límits, evitar viure sense comunicació mútua i sense mostrar interès per les preocupacions que van sorgint permanentment en l’edat adolescent. L’educació permanent és fa imprescindible en aquesta etapa de la vida a on caldrà interioritzar l’educació com un acte de responsabilitat del que no es pot evadir ningú.
 

La funció educativa dels pares i mares actualment s’afronta carregada de dubtes i inseguretats i el funcionament de la societat actual no ajuda a desenvolupar en les millors condicions aquesta tasca: excessives obligacions, dificultats per conciliar família i feina, un ritme de vida accelerat que ens fan caure en relativitzar allò que es viu al nostre voltant. Els canvis es produeixen tan ràpidament que són un impediment per afrontar una educació òptima i serena, però treballar per aconseguir canviar aquesta dinàmica, en la mesura que es pugui, permetrà viure i gaudir al màxim d’una experiència única al costat d’un adolescent que necessitarà més un confident que una autoritat amb l’objectiu de que aconsegueixi tenir la màxima confiança i seguretat en ell mateix, que li permetrà segurament consolidar una sòlida autoestima.

Llibres

Escola de pares d’adolescent

Bloc

Óscar Gonzalez, director de la Escuela de Padres con talento y Educar con talento, comparteix aquest blog destinat a pares i mares però enfocat des del punt de vista de l’educació. A partir d’eines i consells molt atractius vol compartir els seus coneixements de la seva experiència professional com assessor educatiu. En base a la seva creença que l’educació ho és tot, considera d’urgent necessitat establir una aliança entre les famílies i l’escola.

El blog de Óscar González

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello