La Volatil. Mamma Mia!

mamamia_Estar embarassada, trobar-te amb un nou cos, nous dubtes i molts però que molts pors. Alegria, desitjos, llàgrimes, vòmits, son, estries, ecografies, panxa. Un llibre que et submergirà en pàgines amniòtiques. L’argentina Agustina Guerrero es dibuixant, va néixer a Chacabuco, resideix a Barcelona on va treballar de dissenyadora gràfica fins que va veure que el seu art dibuixant li permetria dedicar-se professionalment.

A l’any 2011 va obrir el seu bloc autobiogràfic Diario de una Volátil, que va aconseguir milers de seguidors en pocs mesos i va obtenir un èxit immediat a les xarxes socials. Amb una mirada positiva i còmplice trobem a una dona jove que sempre està pels núvols i que intenta en el seu dia a dia que el món sigui un lloc millor encara que no sempre ho aconsegueixi, i és que dies dolents tenim tots, i de vegades el món real és el que és, per molt que intentem adornar.

Els nou mesos d’embaràs que ha viscut aquesta dibuixant argentina li han servit a més de tenir el seu fill Pablo, també per documentar aquest magnífic treball gràfic a on s’explica al detall tot el que li ha succeït en aquests nou mesos de gestació. Coneguda en les xarxes socials com la Volàtil, submergeix el lector en el seu particular món de sensacions dibuixades per explicar, de primera mà, tot el que li passa mentre està esperant l’arribada del seu primer fill. Si en el seu anterior còmic va ironitzar sobre les situacions quotidianes d’una trentena, a La Volatil. Mamma Mia! dibuixa ara en temps real les seves tres trimestres viscuts amb tot tipus de pors, obsessions, projectes i il·lusions del seu alter ego, així com la seva relació de parella i la seva forma de veure i relacionar-se amb el món que ens farà ràpidament identificar-nos amb un somriure, però sobretot atraparà al lector amb grans dosis d’humor que fan d’aquest còmic quasi imprescindible sobretot per aquelles dones que esperen aviat ser mares.

agustinag

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello