Primavera Sound 2015

primavera-festivalEl final de mes de maig torna a ser l’inici dels festivals musicals d’estiu a Barcelona i com sempre el Primavera Sound serà el primer de tots. És la seva 15à edició d’un esdeveniment musical que ja ha superat fronteres i s’ha convertit en un referent internacional del món de la música. I per celebrar aquesta efemèride no s’han deixat res pel camí. La habitual trobada dels darrers anys per a professionals del sector musical, PrimaveraPro, amplia els horitzons gràcies al trasllat de les activitats diürnes al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). A més, en aquesta edició de 2015 s’organitzarà també, i per primera vegada, dos congressos internacionals. Els habituals showcases estaran protagonitzats per països com el Brasil i Itàlia, que ja han confirmat algunes de les seves bandes protagonistes amb noms tan destacats com Do Amor, Denis The Night & The Panic Party o Fabryka, entre d’altres.

El duet nord-americà The Black Keys amb el seu nou treball Turn Blue serà el major reclam d’aquesta edició, juntament amb la presència de grups d’alta volada internacional com alt-J o el mateix compositor de música electrònica James Blake amb el seu àlbum d’estudi Overgrown que va guanyar el Mercury Prize a l’any 2013.

primavera-soundEn el panorama estatal destaca la presència novament en aquesta edició de la música del Sr. Chinarro, també de Christina Rosenvinge o Los Punsetes, acompanyats de noms acabats d’arribar en el panorama independent com poden ser Mourn, Gos o Der Panther. Pel que fa a la programació electrònica, comptarà també amb una bona presència internacional amb noms com el del canadenc Richie Hawtin, els britànics Underworld, que celebraran al el seu vinté aniversari. Altres reclams pels seguidors són el duo londinenc Simian Mobile Disco, Dixon, o un dels noms de l’any en aquests àmbits com és Jon Hopkins.

Una de les darreres incorporacions ha estat la cantant Tori Amos. La seva carrera va començar a enlairar-se a principis dels anys noranta i en molt poc temps, gràcies en gran part als seus dots com a pianista clàssica, com demostra en el seu darrer treball Unrepentant Geraldines, que sonarà amb força durant la seva participació al Fòrum.

La Primavera a la ciutat portarà els sons del festival fora del recinte per aconseguir que tothom pugui gaudir-ne sense necessitat de tenir una entrada. Amb les actuacions gratuïtes d’autors com Albert Hammond, Cinerama, Christina Rosenvinge o Les Ruïnes, la direcció del festival continuarà acostant la música de festival gratuïtament a tots els públics.

Primavera Sound 2015

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello