‘Por amor al ciclismo’: històries de grans campions

Tots els campions de  l’esport, independentment de la disciplina que practiquin, escriuen la seva pròpia història i la viuen d’una forma molt personal. Però tots tenen en comú una sèrie de característiques que, fonamentalment en els seus inicis, els hi son comuns: il·lusió, esforç, sacrifici, dedicació,… característiques totes elles que van perfilant la futura estrella i que les pàgines de la novetat que us presentem avui transpiren per tots els seus porus.

Por amor al ciclismo

Por amor al ciclismo d’Ainara Hernando ens apropa les històries de deu cracks de l’esport de les dues rodes i, especialment, ens parla de les diferents experiències vitals que han conduit a cadascun d’ells en el difícil camí de fer-se un lloc en el pilot de ciclistes professionals i, com és el seu cas, de fer-ho amb un èxit més que notable.
Cadel Evans, Óscar Freire, Chris Froome, Chris Horner, Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Joaquín Rodríguez, Peter Sagan, Rigoberto Urán i Alejandro Valverde són els protagonistes d’aquest llibre, juntament amb Markel Iritzar, autor del pròleg, i Alberto Contador, responsable d’una molt personal introducció.

Ainara HernandoTot plegat fa que Por amor al ciclismo sigui una lectura imprescindible per tots aquells que ens agrada aquest esport, que ens l’estimem fins el punt de fer nombrosos sacrificis tant per practicar-lo com per poder seguir-lo, i més encara si tenim en compte que ens aporta profunds retrats de les figures que actualment estan protagonitzant la majoria de curses del calendari internacional.
A tot això s’ha d’afegir el ‘savoir faire’ de la periodista Ainara Hernando, qui més qui menys segur que la coneix per les seves sucoses entrevistes a la revista Ciclismo a fondo o, fins i tot, la segueix pel seu actiu twitter.
L’autora, a més d’escriure a Ciclismo a fondo, també col·labora amb altres publicacions el diari La Razón, Bicisport o al programa esportiu Radioestadio de Onda Cero.

El Racó ciclista de la biblioteca Armand Cardona incorpora amb aquesta novetat un nou llibre al seu fons i en aquest cas provinent d’una de les editorials que més està fent per promoure la literatura ciclista; ens referim, com no, a l’editorial catalana Cultura Ciclista.
A banda d’aquest llibre, al #RacoCiclista de la biblioteca Cardona trobareu els següents títols:

Viva la Vueltametido_en_carreraOcañaUn hombre en fuga

Nubes y clarosCuentos del TourEl primer campeónPor amor al ciclismo

Per acabar us avancem la propera novetat que trobareu al #RacóCiclista: Escalada a Montjuic: 1965 – 2007: l’ascens de la ciutat de Rafael Vallbona, que tindrem l’oportunitat de gaudir amb la seva presentació el proper 3 de juny a les 19h a la biblioteca Armand Cardona de Vilanova i la Geltrú. Us esperem!!!

Spro_3