Nou projecte: Escriure de Cinema

Nou projecte: Escriure de Cinema

Enguany encetem un nou projecte ‘Escriure de Cinema’, impulsat pel grup de treball cinema a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. 

Les Biblioteques de Vilanova prestem especial atenció dins el nostre fons al món del cinema i l’audiovisual a les col·leccions en suport físic, per tant, permanentment actualitzades amb criteris de qualitat. 

I d’altra banda, també es pot gaudir d’una gran oferta virtual vehiculada mitjançant les plataformes E-biblio i In-Edit TV.

Amb ‘Escriure de Cinema‘ volem fer un pas endavant en la participació del públic com a subjectes actius, i, sobretot, proposar noves experiències participatives en les que els usuaris són autors i creadors de continguts. 

D’aquesta voluntat neix ‘Escriure de cinema’, un taller de crítica cinematogràfica. L’activitat posarà a l’abast dels participants pautes i claus per a la contextualització e interpretació de les obres, coneixement del llenguatge audiovisual, i creació escrita. 

Fragment de ‘The War Game’ de Peter Watkins

Utopia vs. Distopia. La mirada cinematogràfica sobre el futur

Aquest és el tema triat per a aquesta primera edició de l’activitat.

La pandèmia, amb tots els seus efectes coneguts i desconeguts (la crisi econòmica, l’aïllament de persones i comunitats, els seus efectes psicològics, el canvi d’hàbits socials, etc.), ha fet que tota mena de pensadors és plantegin quin futur (negre) ens espera.

El cinema, gairebé des dels seus inicis com a art i espectacle, ha tractat totes dues temàtiques de manera continuada, si bé després de la Segona Guerra Mundial la mirada pessimista, distòpica, s’ha imposat davant d’assumptes como l’Holocaust nuclear, la superpoblació, la sobreexplotació dels recursos naturals o la bretxa entre rics i pobres, cada cop més gran. 

L’objectiu és veure què ens explica el cinema sobre aquest i altres temes, i quin aprenentatge podem treure de les seves nombroses propostes, així s’han preparat tot un seguit de subtemes. 

El taller

Aquí tractarem El futur en negre: distòpies i comentarem pel·lícules com Robocop, Estan vivos, Hijos de los hombres o Gattaca, entre d’altres. 

El taller anirà a càrrec d’Antonio José Navarro de La casa del cine. Les dates previstes per realitzar-lo son el 2, 3, 9 i 10 de desembre de 17:30h a 19:30h i serà presencial o virtual en funció de l’evolució de la situació sanitària. 

Per acabar, recordar-vos que les places son limitades i us podeu inscriure omplint aquest formulari

Al blog trobareu moltes notícies sobre cinema a la categoria corresponent.

Súper 8