Novetats per als seriòfils

Novetats per als seriòfils

Entre les darreres novetats que us oferim des de les biblioteques municipals, avui en destaquen dues. Ambdues, sèries de televisió. Totes dues, aclamades per la crítica.

Braquo

En primer lloc, us fem cinc cèntims de la producció francesa Braquo.

Coberta de la sèrie de televisió "Braquo"

Des de la seva primera temporada, la sèrie de ficció Braquo va aconseguir un gran èxit. No en va, va contribuir a posar de rellevància la ficció europea. El seu creador és l’actor, director, guionista i ex-policia Olivier Marchal, tot un pioner del thriller francès més fosc i violent.

L’aclamada sèrie de televisió està protagonitzada per quatre policies d’elit que, arran de la condemna injusta que va recaure sobre el seu cap i el seu posterior suïcidi, decideixen venjar-se’n.

El grup no dubtarà a fer servir qualsevol mitjà, tot i que estigui fora de la legalitat, per aconseguir els seus objectius. L’espiral de violència que originarà l’actuació d’aquest grup policial és l’instrument que fa servir la sèrie per posar en evidència la gestió del poder i els límits dels cossos policials.

No serà d’estranyar que el departament d’afers interns tingui aquest grup en el seu punt de mira. La trama tindrà, per tant, com a element protagonista el triangle format pel grup d’elit, els delinqüents i afers interns.

A les biblioteques de Vilanova, teniu disponibles les tres primeres temporades de la sèrie. Vint-i-quatre episodis que els amants del thriller policial no podeu deixar passar.

Patria

En segon lloc, destaquem la sèrie Patria.

Imatge de la sèrie "Patria"

La minisèrie Patria, formada per vuit capítols, està basada en la novel·la homònima de Fernando Aramburu, publicada l’any 2016.

No era una tasca senzilla adaptar de manera fidel la novel·la d’Aramburu al mitjà televisiu i, encara menys, mantenir la qualitat del llibre que ara fa cinc anys es va convertir en tot un fenomen literari i social. Tot i això, la sèrie ha complert amb les expectatives i ha estat unànimement aclamada.

La trama, per a aquells que no la coneguin, repassa quaranta anys de conflicte terrorista a Euskadi, centrant-se fonamentalment en la manera com va afectar la gent, els amics, les famílies…El nucli de la trama es fonamenta en dues mares, Bittori i Miren, la història familiar de les quals representarà vàries dècades de terrorisme.

Interpretacions realment destacables en aquesta sèrie, especialment les d’Elena Irureta i Ane Gabaraín, en els papers de Bittori i Miren, respectivament.

Totes dues sèries ja estan disponibles per a préstec!

Funny Girl