Marcus Marc i la ruta del petroli. Laida Martínez Navarro. CLF Català

Marcus Marc i la ruta del petroli. Laida Martínez Navarro. CLF Català

Iniciem temporada del club de lectura fàcil en català a la biblioteca Joan Oliva i Milà amb una nova aventura d’en Marcus Marc, Marcus Marc i la ruta del petroli de Laida Martínez Navarro.

Coberta: Marcus Marc i la ruta del petroli
Coberta: Marcus Marc i la ruta del petroli

Marcus Marc, protagonista d’aquesta aventura, és un pilot d’avió que viatja arreu del món on troba amics i coneguts que li expliquen moltes històries.

logotip LF 1 1 - Marcus Marc i la ruta del petroli. Laida Martínez Navarro. CLF Català

A la d’avui visita el seu amic David que viu a Aberdeen, Escòcia, on és pilot d’helicòpter. En David ha de portar unes persones  a la plataforma petroliera d’Andrews al Mar del Nord. Allí hauran de fer nit perquè hi ha tempesta i en José, un treballador del camp petrolier, els explicarà la història del petroli.

En primer lloc, com i on va aparèixer i quin ús se’n va fer.

En segon lloc, descobrirem que d’aquest producte se n’extreuen moltíssims d’altres.

Per acabar veient que és una història on les guerres, l’avarícia i el desig de poder estan molt presents.

Altres aventures

Marcus Marc i la ruta del cacau

Coberta: Marcus Marc i la ruta del cacau
Coberta: Marcus Marc i la ruta del cacau

L’avió porta en Marcus a Mèxic. A l’hora de dinar, però, per no estar sol decideix compartir l’àpat amb una noia de la taula del costat. Pensa que és molt bonica. Ella li explica que li agrada molt la xocolata i aquest és l’eix de la conversa que mantenen.

Catàleg Aladí

Marcus Marc i la ruta del coltan

Aquest vegada, una avaria en un motor de l’avió, però, li fa fer un aterratge d’emergència al Congo, on coneixerà en Kibwe, un jove de la regió. En Kibwe li explica com s’obté el coltan, mineral necessari per fabricar els processadors que fan funcionar molts dels aparells que usem a la nostra vida diària.

Coberta: Marcus Marc i la ruta del coltan
Coberta: Marcus Marc i la ruta del coltan

Catàleg Aladí

Bona lectura!

La sessió del dia 2 de novembre es va dur a terme via telemàtica. Es va llegir part del text, es va conversar sobre el petroli i el futur del planeta. Us deixem amb una imatge de la sessió!

1a  sessió  CLFC  2  nov  2020  Marcus Marc i la ruta del petroli 1024x459 - Marcus Marc i la ruta del petroli. Laida Martínez Navarro. CLF Català

Goldfinch