Inauguració dels Centres d’Interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+

Inauguració dels Centres d’Interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+

Avui dijous 25 de novembre la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú inaugura els nous Centres d’Interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+. Coincidint amb els actes previstos per a la setmana 25N 2021 contra les violències masclistes aquesta tarda a les 17.30h a la Joan Oliva tindrà lloc la inauguració. L’acte comptarà amb l’espectacle de petit format “Què és allò que més desitgen les dones en aquest món” a càrrec de la narradora Jordina Biosca i del guitarrista David Garcia.

Des de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat creiem important que des de les biblioteques, com a equipaments culturals i socials de primera magnitud es visibilitzi i faciliti l’accés al fons documental feminista i de temàtica LGTBIQ+. La voluntat és incidir en l’imaginari simbòlic d’una societat que continua sent, avui dia, androcèntrica i heterocentrada, sexista, masclista i lgtbfòbica. Per tot això, hem volgut posar sobre la taula la visibilització d’aquesta realitat tot fomentant valors com la igualtat o els drets personals i col·lectius creant un nou centre d’interès sobre Dones i Feminismes i  LGTBIQ+. Ambdós centres d’interès reuneixen tot aquell fons documental que ja teníem així com totes les novetats que anem adquirint periòdicament amb diferents suports documentals: revistes, cinema, novel·la, còmics i assaig.

Centres d’Interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+

Espai destinat als nous Centres d’Interès
Espai destinat als nous Centres d’Interès

A continuació, podeu consultar les diferents matèries incloses tant al centre d’interès de Dones i Feminismes com en el de LGTBIQ+. Cadascuna de les matèries inclou alguns exemples de documents que hi formen part i que ja teniu a la vostra disposició.

En primer lloc:

Dones i Feminismes

Teories sobre la diversitat sexeafectiva i de gènere
Salut, afectes, sexualitats i cossos
Coeducació i famílies
Violències
Història, biografies
Societat, política, treball, religió i ecologia
Cultura, arts, comunicació, esports
Ficció i revistes

En segon lloc:

LGTBIQ+

Teories sobre la diversitat sexeafectiva i de gènere
Salut, afectes, sexualitats i cossos
Coeducació i famílies
Violències
Història, biografies
Societat, política, treball, religió
Cultura, arts, comunicació, esports
Ficció i revistes

Aquests són només alguns exemples de tot el material que ja teniu a la vostra disposició. Els nous centres d’interès apleguen al voltant de 600 documents i aniran creixent setmana rere setmana. Passeu per les biblioteques de la ciutat i feu-hi una ullada!

Amb motiu de la inauguració, les biblioteques de Vilanova i la Geltrú hem editat aquesta guia:

Guia Dones i Feminismes i LGTBIQ+

Avui inaugurem els nous centres d’interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+.

Funny Girl