La clemenza di Tito

La clemenza di Tito

Com molts de vosaltres ja sabeu, les biblioteques públiques de Catalunya us ofereixen la possibilitat de gaudir de l’òpera a través del Club LiceuBib, coincidint amb alguna de les obres que programa aquesta temporada el Gran Teatre del Liceu. Aquest és el cas de la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Malgrat la situació excepcional en què ens trobem, us fem arribar un seguit d’informació relacionada amb la sessió del Club d’Òpera LiceuBib i l’obra La clemenza di Tito.

foto clemenza di tito opera 1024x683 - La clemenza di Tito

Mozart compon la seva millor òpera i la seva millor música els darrers mesos de la seva vida. Sense saber-ho, compondrà la seva última òpera com encàrrec per la coronació de Leopold II. La bellesa de les àries i de les escenes és insuperable, el cim del classicisme.

L’òpera ens trasllada a l’imperi romà. Vittelia esta enamorada de l’emperador Tito, tot i així trama un pla utilitzant a Sexto per assassinar l’emperador, tot es descobreix, Tito haurà de prendre una decisió.

La Clemenza di Tito (1791) de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) és, a judici d’alguns musicòlegs, una de les millors mostres del gran geni de Salzburg. No hi ha dubte que, com a conseqüència del conegut film Amadeus dirigit per Milos Forman el 1984, tenim una imatge una mica distorsionada del que va ser el darrer any de la vida de Mozart. Amb aquest objectiu, en un estil amè i clar, el musicòleg bostonià H.C.Robbins Landon (1926-2009), el 1988, va publicar 1791, el último año de Mozart, que, malgrat ser un llibre de musicologia, es va convertir en un èxit de vendes i que, tanmatex, ajuda a clarificar d’allò més el posicionament i comprensió d’una òpera com La Clemenza di tito estrenada el setembre de 1791 a Praga.

La Clemenza di Tito al Liceu

Informació relacionada:

Material disponible a eBiblio:

El Liceu també ofereix, durant aquests dies de confinament, una selecció de títols per gaudir en línia des de casa.

Funny Girl