L’òpera Wozzeck clourà la temporada del LICEUBIB

L’òpera Wozzeck clourà la temporada del LICEUBIB

El proper 20 de maig la Biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà la darrera sessió del Club d’escolta LiceuBib. Concretament es parlarà a l’òpera Wozzeck, d’Alban Berg.

LiceuBib

El projecte LiceuBib, impulsat per la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona , té com a objectiu apropar i promoure l’òpera a les biblioteques públiques de Catalunya.

liceubib - L’òpera Wozzeck clourà la temporada del LICEUBIB

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell es va adderir al projecte l’any 2017, en la seva segona temporada.

Aquest curs més de 45 persones s’han trobat gairebé un cop al més per conèixer diferents òperes que ha estat a la cartellera del Gran Teatre del Liceu.

Isabel Pla, música i professora del Conservatori i Escola de Música Mestre Montserrat, ha explicat les 6 òperes, i els participants ham tingut l’oportunitat d’anar al Liceu a veure La dama de Piques de Txaikovski.

El proper curs començarà a l’octubre i la Biblioteca Armand Cardona tornarà a oferir el Club d’escolta amb les propostes que ens facin des del Liceu. Si esteu interessats us podreu inscriure al proper mes de setembre.

Compositor del mes

La Biblioteca Cardona Torrandell proposa cada mes un compositor i aquest mes de maig el dedica a Alban Berg.

Alban - L’òpera Wozzeck clourà la temporada del LICEUBIB

Alban Maria Johannes Berg (Viena, 9 de febrer de 1885 – 24 de desembre de 1935) fou un compositor austríac. Va ser alumne d’Arnold Schönberg i el més popular de la Segona Escola de Viena.

Va practicar l’atonalitat i després el dodecafonisme, i va escriure obres vinculades a l’estètica expressionista, però la seua música té una sonoritat que sempre evoca la tonalitat, un vessant romàntic, i una inclinació marcadament dramàtica. La seua obra més coneguda és l’òpera Wozzeck.

A les biblioteques podreu trobar tot un seguit de llibres i CD’s d’aquest compositor.

J. Walquer