Llibres documentals infantils a l’EBiblio

Llibres documentals infantils a l’EBiblio

Aquests dies de confinament seran tot un repte per nosaltres, però per aquelles famílies amb infants encara més, doncs a banda d’intentar que visquin aquesta situació de la millor manera possible, molts pares i mares s’hauran de convertir també en professors.

Per ajudar-vos una mica amb aquesta tasca, us compartim un seguit de llibres documentals que podeu trobar al catàleg EBiblio.

Dones de ciència – 50 pioneras valentes que van canviar el món de Rachel Ignotofsky. 

Entre les pioneres que hi apareixen, podem trobar figures tan conegudes com Marie Curie i Jane Goodall, i d’altres no tan conegudes, com Rachel Carson, que ja a principis del segle XX va advertir sobre els efectes nocius dels pesticides en el medi ambient i de la creixent contaminació.

El zorro curioso y la relatividad. Un historia sobre el espacio-tiempo de Róbert Farkas.

Per què no podem aconseguir la velocitat de la llum? Què fa que ens moguem quan sentim que estem parats? És possible viatjar en el temps? Pare Guineu respon a les preguntes del seu fill i li explica tots els secrets sobre l’univers, mentre els dos contemplen les estrelles des de la Terra. Un llibre emotiu i familiar, amb el qual els més petits aprendran nocions d’astrofísica. Les dades i els conceptes més tècnics estan explicats d’una manera molt senzilla.

Animalocracia d’Ola Woldanska-Plocinska 

Aquest llibre intenta comprendre l’origen i la importància dels drets dels animals i mostrar situacions en les quals la vida dels nens i la dels animals s’entrellaça. Un recorregut per la història i l’ètica que deixa en els joves lectors un missatge clar i respectuós amb els animals.

¿Dónde crece el dinero? de Laura Mascaró 

Per què les guardioles tenen forma de porquet? Si tots els bitllets costen el mateix, per què valen diferent? Què és el truc? Aquest llibre ens explica tot això i ensenya a prendre decisions, a negociar (sí, l’intercanvi de cromos al pati és la primera i més dura de les transaccions a les quals ens enfrontem!), a entendre la diferència entre preu i valor és fonamental.

Hacia las estrellas. Una breve guía del universo d’Álex Riveiro

Alguna vegada has aixecat la vista al cel en una nit estelada i t’has deixat portar per la imaginació? Igual en aquest moment t’has traslladat a mons que van més enllà del que podem imaginar en la Terra. Alguns amb vida, pot ser que intel·ligent, i uns altres completament inhòspits i infernals. O potser simplement t’has preguntat quantes estrelles hi ha en la Via Làctia. Si alguna vegada t’has fet alguna d’aquestes preguntes, aquest llibre és per a tu.

Crea una app para móvil de Sarah Guthals 

Alguna vegada has desitjat crear la teva pròpia aplicació per a mòbils? Ara pots fer-ho! Els projectes d’aquest llibre t’ensenyaran a crear aplicacions i jocs per a Android. L’única cosa que necessites per a començar és un ordinador, Internet i un compte a  AppInventor.

Dame reggaeton, Platón. Una historia de la filosofía en 15 lecciones de Josep Soler

Qui sóc? Per què sóc així? La vida és un fàstic? Estem condemnats a sofrir? I el més important… Què té a veure el reggaetón amb Plató!? Si t’ha picat la curiositat, estàs de sort: en aquest llibre trobareu respostes a les preguntes més universals de la filosofia i descobriràs que molts dels dilemes d’avui dia tenen diversos segles d’antiguitat.

El libro de los animales misteriosos de Lothar Frenz 
Existeix una disciplina, anomenada criptozoología, que s’encarrega de l’estudi científic d’animals ja extints, o que formen part de la mitologia i de les antigues històries tradicionals de diferents cultures del món. En aquest magnífic llibre il·lustrat Lothar Frenz ens relata sorprenents descobriments de criatures misterioses i ens porta a regions inhabitades per l’home, gairebé inaccessibles, on les espècies animals més diverses han viscut ocultes a la ciència.

Historia del Rock. La música que cambió el mundo de Jordi Sierra i Fabra

Com van néixer el rock’n roll, el rythm and blues, el brit pop, el heavy metall i el country…? Aquest llibre és un viatge apassionant, amb magnífiques il·lustracions a color de Xavier Bartumeus, on coneixerem les tendències, les modes, els mites i llegendes, a més de les anècdotes dels cantants i les cançons que han donat forma a aquest gènere que va revolucionar la història de la música universal.


Súper 8